Öppna spelvärldar är ofta (alltid?) sprängfyllda med aktiviteter och likformade uppdrag som rejält förlänger speltiden för den som viker av från huvudkampanjen för att verkligen utforska allt.

Det är inte alltid till spelens fördel, enligt många, och på CD Projekt Red låter det inte som om Night City kommer fyllas med själlösa pluppar. Studions Miles Toast säger till Gamingbolt att det är för tidigt att tala om så kallad "emergent gameplay" men slår ändå fast att innehåll inte kommer att pressas in bara för att förlänga speltiden.

We’re certainly not going to be artificially extending the playtime by pushing more content into the game. If it can add to our story-driven experience in a meaningful way, we’re not closed off to anything. Personally, I think our strength lies in creating handcrafted experiences.

Ett vilt rykte säger att Cyberpunk 2077 kan komma att släppas redan 2019 men vi och och de flesta av er tycks rörande överens om att det kommer dröja längre än så. 2020? Kanske? Snälla?