"Vi har en community som älskar att uttrycka sig, och som ibland älskar att hata."

Andra världskriget och Battlefield V är en månad bort. Uppladdningen pågår för fullt, vilket nyligen gav FZ:s Calle Johansson-Sundelius chans att prata med Lars "Mr Battlefield" Gustavsson, en man som varit med ända från starten. Och faktiskt före det.

"Det var ett medvetet val att visa spelet ur en annan vinkel"

Intervjun inleds med en tillbakablick på Battlefields långa historia, vars grund lades när ett ett team på elva personer kodade Codename Eagle i slutet av 90-talet. Lars berättar om den egentliga starten med BF1942 för 16 år sedan, och hur han själv började som grafiker för att sedan ta ett allt större ansvar för serien för varje spel. Vi pratar vidare om utmaningarna i att bibehålla kärnan, överraska spelarna snarare än bara ge dem ytterligare ett Normandie och huruvida de skarpa reaktionerna på Battlefield V-avtäckandet kändes rättvisa.

Vi frågade Lars vad han tycker om reaktionerna på första Battlefield V-trailern:

– Det har mycket blivit en fråga om 'Var det här ett stort bakslag?' och så, men jag tror väl... Vi fick en enorm reaktion, och genom åren har vi blivit vana med att vi har en community som älskar att uttrycka sig, och som ibland älskar att hata. Men de är med oss och de kommunicerar.

– Den vägen vi valde att presentera spelet handlade ju väldigt mycket om multiplayer, och den första trailern var ju ganska oortodox i att den handlade mindre om "the feels", känslorna, och mer om de enorma möjligheterna som vi ger spelaren. Allt ifrån customization till hur du interagerar med världen, och så vidare. Det var ett medvetet val att visa spelet ur en annan vinkel.

Intervjun ser du här:

Vi fick också möjlighet att klämma på singleplayerdelen. Calle skidade och sköt sig igenom Nordlys, en del av spelet som utspelas i ett vintrigt Norge och där karaktären på klingande norska förklarar uppdraget: hindra tyskarna från att hämta tungt vatten.

Så här gick det:

Battlefield V släpps till pc (via Origin), PS4 och Xbox One den 20 november.

Kan också sakna sjöstriderna, och att köra hangar! Däremot är jag glad att man startar i luften, blev ju oftast bombad innan man startade annars. 10/11 Tråkigt att Battlefield blivit ett arkadspel. Fattar inte utvecklarna att man bör rimligtvis ta de element som fick ursprungsspelet att bli en succé och återanvända dem? Förr hade spelet startbanor, båtar, ubåtar osv. Nu startar du i luften, redo att... 07/11 @RedEyeJoe: Jo, DU skrev vita CIS-män. Samt, jag skrev "stridande förband" vilket agenterna inte tillhörde. Kvinnorna i BFV är inte agenter, de tillhör stridande förband, därav att folk blev upprörda. Har inget med hudfärg att göra. 07/11 Folk brukar tappa diskussionsviljan pronto om samtalet inleds med tillmälen. Och för att poängtera, båda sidorna gör lika fel. Och hur identifierar man problemet under här fallet genom att generalisera med uttryck som CIS-män? Man kan se detta ur en rad... 06/11 Att det inte för diskussionen framåt låter lite konstigt, eftersom man måste identifiera problemet innan man vet vad som är fel. Och med tanke på ramaskriet från män som dels tycker att kvinnan inte har plats i ett spel under brinnande krig samt att den... 06/11 Inte alls. För kritiken kommer från män som inte kan hantera att en kvinna får ta en framträdande roll. För att inte tala om att den andra delen i spelet handlar om afrikaner som slåss på kolonialmaktens sida. Verkar som att många inte vet hur mångfacet... 06/11 1. Inte jag men vissa av kritikerna 2. Historisk korrekthet kan man inte införa till sista stavelsen. I alla WW2 spel tar sig utvecklarna friheter. 3. Britterna hade det, som agenter. 06/11 Lol på dessa trådar. 06/11 Du anser att kritiken hade varit mer berättigad om en svart person uttryckt sig? Konstigt resonemang du har måste jag säga. 06/11 Sitt ner i bussen. Jag sa inte korrekhet, utan kontext. Det vi ser i Battlefield är en fri tolkning av WW2, så har det varit från första spelet. Och i BFV tog man det ett steg längre, vilket vissa menar är långt utanför för de tidigare ramarna Dice håll... 06/11
Skicka en rättelse