Efter år av frågetecken är vi nu här.

EVEs nya FPS-projekt ska äntligen se dagens ljus (igen) menar utvecklarna CCP Games. Spelet ska bli tillgängligt nu i november i form av en stängd Alpha. Du kan redan nu skriva upp dig på listan via deras hemsida.

Nyheten kom under EVEs fanevent i Las Vegas där community och utvecklare träffas för att prata framtid. Spelet är i skrivandets stund spelbart på eventet, men har du ingen flygbiljett får du vänta till nästa månad och be till gud om en nyckel.

Project Nova visades första gången upp under 2016 men det har sen dess varit knäpptyst om spelet. Tills nu då. Shootern kommer bära en viss likhet till deras tidigare projekt Dust 514 för Playstation 3. Spelare kommer kunna fightas i både PvE och PvP med ett djupt progressionsystem. Spana in teasern till spelet och ett par minuter gameplay här.

Som trogen EVE spelare vill jag gärna hoppas på att detta blir bra denna gång. Dust514 var skoj, men i långa loppet så var det dömt att misslyckas, bara grejen med att välja en release på Ps3 när Ps4 var på ingång var rätt dumt. Jag tror dock inte att... 21/10 Jävlar va skit det ser ut. Trodde Eve universumet var mer inriktat på taktisk realistisk sci-fi och inte så mycket Halo. 21/10 Det ser ganska oinspirerande ut.. Och väldigt långt ifrån miljöerna och atmosfären man får en känsla av när man sitter och skapar en karaktär i face editorn till Eve Online. Och vad är grejen med revolvern med fyra skott (fasen vad han laddar om hela... 21/10 Aj då.. hoppas verkligen inte att det kommer vara ytterligare ett fps-spel med små banor. Som om att vi inte har tillräckligt med likartade fps-spel redan? Såg riktigt ointressant ut. 21/10 Men då är ju den största frågan, kommer Project Nova ha samma funktionalitet som Dust 514: spelare i EVE Online tar emot kommandon från spelare på planeterna i Dust 514? Det är (enligt mig) den allra viktigaste delen i hela deras FPS-projekt till PC! 21/10 Var det bottar eller extremt dåliga p-12or? 20/10 Ser bättre ut än Dust 514 men som sagt ser inte något som känns nytt och fräscht. Nog inte ett spel som jag kommer att skaffa. 20/10 Öset kändes som ett cod och manövrarna och skjutandet kändes som Frame. Hoppas det är mer än det. 20/10 Okej, det är i alfastadiet. Placeholders överallt, ljud, grafik, mechanics, yadda yadda. Allt lär jobbas mer på och finputsas något rejält, men jag ser fortfarande inte något som skulle tilltala mig. Konceptet är inte något nytt, och det mesta är rätt... 20/10 Påminner om en grå höstdag.. 20/10
Skicka en rättelse