Shadow of the Tomb Raider kör skuggspel.

Tredje delen i Tomb Raider-rebooten: Shadow of the Tomb Raider, släpptes 14 september till nöjda tillrop men också en del tandgnissel. Det fanns välgrundad kritik – FZ:s Johan Olander kunde i sin recension till exempel inte se bortom “bristen på en habil berättelse och karaktärer som på något sätt påverkar” honom, och en del tekniska problem smolkade bägaren.

Spelet blev ingen storsäljare, och nu bara en månad efter släppet rasar en del tidiga köpare över vad de ser som en ekonomisk pungspark. Square Enix som ger ut spelet har nämligen redan börjar rabattera spelet kraftigt, vilket får många att känna sig lurade då det anser att prissänkningen kommer på tok för tätt inpå releasen.

I Steam store kan man idag köpa standardutgåvan för hela 34% under släpp-priset. Samlingsutgåvan Croft Edition är nedsatt med hela 47%. Som svar har det strömmat in negativa recensioner på Steam vilket fått omdömet att falla till “mixed”.

Är det ett oskäligt grepp från Square Enix sida, eller bara ren marknadsekonomi? Diskutera.

Recension – Shadow of the Tomb Raider
Spridda skurar för Shadow of the Tomb Raider-betygen
Eidos Montreal visar upp ray tracing med Geforce RTX i Shadow of the Tomb Raider

Bra! Folk behöver lära sig hur det fungerar. Eller ska de bli upprörda för att TVn/Bilen/Telefonen/Whatever de köpte för 2 år sen nu också är billigare? Allt blir billigare med tiden, inget konstigt. Säljer en produkt dåligt så sänker man priset för att... 24/10 Jag har ju inte köpt spelet, du är inte så bra på att läsa tror jag. Men jag anser att det är dåligt gjort av utgivarna av spelet, jag förklarar bara en anledning till att folk blir frustrerad. 24/10 Kan ju bara utgå från dina otroligt dumma jämförelser var en av dem som köpte spelet vid release och nu känner dig kränkt av hur DÅLIGT BEMÖTT du blivit av företaget för att de ger rabatt på sitt 5-6 veckor gamla spel för att sälja fler exemplar. Om du... 24/10 Ja din attityd leder ju ingenvart iaf. Känner du dig utmanad eller? Det är okej att gråta om du vill. 24/10 Så läs då bara och snacka inte en massa skit 24/10 För att andras synpunkter på saker och ting är intressant. Nej men det var bara ett exempel med ungefär samma procent. Det handlar väl mer om hur man bemöter sina kunder. Det är bara dålig stil. 23/10 Nu har de tagit bort rean på STEAM men Rise of The Tomb Raider är fortfarande på rea. Kanske blev det för stort tryck på omdömena. 23/10 Förboka aldrig... så är problemet ur vägen. Så svårt är det inte. Men att bli upprörd för att de sänker priset... lite av ett I-lands problem kan man tycka. 23/10 Ja, 3500 kr och ett par hundralappar är ju nästan samma sak... Och det gör väl inte TV'n sämre? 23/10 Men vafan snackar du om? Det är inte en dag vi snackar om här utan 5 veckor! Och ja det hade varit surt men så är livet. hade jag köpt TVn via ett företag som har prisgaranti även efter inköp så hade det inte varit ett problem i alla fall. Vill man vara... 23/10
Skicka en rättelse