Kriget blev inte vad alla ville.

World War 3 blev inte alls så kul som alla hade hoppats. Det har faktiskt haft svårt att alls komma igång. Den Battlefield 3-doftande shootern släpptes som early access i fredags, men åtskilliga spelare har haft problem att ansluta till spelomgångarna.

Uppdateringar släpptes eller tillkännagavs under helgen, men av forumkommentarer att döma kvarstår problemen för en del. Och utvecklarna har flera gånger förklarat att man har tekniska problem som man försöker lösa, och bett köparna om ursäkt för strulet. Intressant nog är flera väldigt positiva efter att väl ha lyckats komma in och spela.

Strax innan premiären i fredags tweetade utvecklarna att man hade teknikstrul, vilket eventuellt kunde komma att skjuta fram early access-premiären. Så blev det inte, och med facit i hand borde man kanske ändå ha väntat lite.

Ja man kan säkerligen "fuska" för att få rescencera även med ett sånt system, vi kan aldrig få något som fungerar perfekt. Men de spontana 10/10 och 0/10 recensionerna av "spelare" som knappt startat spelet skulle försvinna vilket ger ett mer trovärdigt... 23/10 Tvingas spela dåliga spel i 15h innan man kan sätta tumme ned på dom? 23/10 @Soulless: Jag håller inte med. Man kan se speltiden på recensionen och avgöra själv hur mycket vikt man vill lägga på det... så systemet fungerar ganska väl i min mening. Sen är där inget som säger att det inte skulle missbrukas bara för att det fanns... 23/10 Jag förstår att det utesluter vissa spelare samt att det finns vissa komplikationer med t.ex tekniska problem. Men med tanke på hur recensionsdelen av steam idag missbrukas så är jag övertygad om att en spelgräns för att få recensera skulle innebära att... 23/10 Håller med, sett en recention på ett spel där en person skrev att han tyckte main menu UI var kasst och gav tummen ner enbart för detta och inte en enda kommentar om gameplay. Dock om man har det i tanke så är spel med bra reviews oftast bra spel. 23/10 Steam borde ha ett system där recensioner delas in efter hur länge spelare har spelat. Minst 10 timmar borde det vara för en trovärdig recension som man kan lita på. Väldigt många köper spel och ger det negativt omdöme som inte direkt har med spelet att... 23/10 Det blir ju lite fånigt att jag skulle behöva till exempel spela 10h av System Shock 2 innan jag får recensera det. Ett spel som jag lagt hundratals timmar på utanför Steam. Likaså med till exempel Age of Empires. Eller hur gör man med spel som helt enk... 23/10 Har länge tänkt att de borde införa en gräns på spelade timmar som man måste uppnå innan man får betygsätta ett spel, har inte tänkt så mycket på vart den gränsen bör läggas men 10-15h åtminstone. 22/10 Täntke tidigare att det kunde vara nice om man kunde rösta på lite olika sådana saker, t ex hur tekniskt fungerande det är. 22/10 Steam borde kanske skapa två olika recensionssektioner, en där man recenserar gameplay och spelet och en där man kan recensera utvecklaren. Då slipper man ögna igenom 20 sidor gnäll över en "snål utvecklare" och kan se vad folk tycker om spelet istället... 22/10
Skicka en rättelse