Hyllas av både folket och kritikerna.

Hej älskade redaktion. Så...
SKRIV NÅGOT OM RETURN OF THE OBRA DINN DÅ!?!?!?!?!?

Anton Q, din önskan är vår lag. Lucas Popes Papers, Please släpptes 2013 och lät dig kliva in i skorna hos en kontrollant av immigranter vid gränsen till fiktiva Arstotzka. Det blev en enorm succé och i torsdags släppte Pope sitt svåra andra spel på Steam, The Return of Obra Dinn.

Detta är något helt annat än Papers, Please med en grafisk stil som också särskiljer det rejält. I Obra Dinn ska du nysta i mysteriet kring handelsskeppet vid samma namn. 1802 var skeppet på väg från London till Orienten, men gick upp i rök. Fem år senare driver det in Falmouths hamn och nu ska du, en försäkringsutredare från Brittiska Ostindiska Kompaniet kliva ombord för att reda ut skadorna. Spoiler: äventyret är mer rafflande än det låter. Se till att rusta dig med logik.

Hos Opencritic snittar spelet på 91 procent, men då har bara sex stycken publikationer betygsatt det. På Steam däremot rekommenderar 98 procent av 344 spelare Obra Dinn.

Tack till Anton Q för detta #nyhetstips!
Jag spelade ut det för ett par dagar sedan, och lyckades lösa allas öden. Ett mycket bra spel. Kan verkligen rekommendera det. :) 09/11 En i besättningen på båten på Obra Dinn är svensk, och att placera dialekt/språk/kultur bland besättningen utan pekpinne för att utesluta/peka ut diverse gärningsmän är en del av problemlösningen i spelet. Som sagt ett riktigt bra spel. 09/11 Tre nya öden fastställda ikväll. Det går framåt, sakta men säkert. :) 23/10 Hmm hörde jag lite svenska vid 0:58? Jag fick Déjà vu av trailern. undrar om jag sett en tidig trailer eller tom fått testa nån beta för länge sedan? Edit. Det hade jag ju. Hittade länken till den gamla artikeln. 23/10 Ser ut som något från software rendering-dagarna. Älskar stilistiska och icke-realistiska renderingsmetoder när man kan komma tillbaka efter flera år och ingenting känns eller ser ut som en föråldrad kycklingmacka. 23/10 @Fletchett: Ok, kanske var lite väl snabb i att döma ut spelet. Men det blir ju lätt så :) Lägger det i min wishlist och får se om det dyker upp på nån rea. Har för mycket annat att spela just nu ändå. 23/10 @GreveGroggula: Spelet ser mycket bättre ut i rörelse, och video av det gör det inte rättvisa heller då det oftast blir suddigt på grund av komprimeringen. Vissa scener i det här spelet har fått mig att tappa hakan så snyggt det är, inte dåligt av en... 22/10 Håller med. Har spelat ca 3 timmar nu och börjar förstå hur systemet fungerar. Känner mig som en riktig "mästerdetektiv" du jag går runt bland de olika "minnena" och försöker pussla ihop händelser. 6 st öden har jag lyckats lösa hittills, bara 54 kvar... 22/10 Det här spelet är på riktigt hur bra som helst. 22/10 Usch, får ont i ögonen av att stirra på det där. 22/10
Skicka en rättelse