Bethesdas spel är inte kända för att vara buggfria vid release. De är givetvis inte ensamma om detta, men det har till och med blivit en sorts sanning att det är upp till fansen och mod-communityt att fixa Bethesdas titlar efter release. Det gör de med bravur, och numera utan så värst sura miner. Det är som om ett sorts outtalat avtal satts upp, som båda parter skrivit under.

Det ligger såklart i sakens natur att öppna världar där spelaren själv bestämmer vad han eller hon vill göra är som upplagda för buggar och oförutsedda händelser, men det här är ändå ovanligt – en spelutvecklare går på förhand ut och förvarnar köparna om detta.
I ett öppet brev skriver nämligen Bethesda nu till fansen att Fallout 76 kommer att innehålla oförutsedda buggar (inte så dramatiskt) men även “spectacular issues”. Andemeningen är svår att uttyda som annat än att man gör en "early access", och medvetet släpper ett spel som är långt ifrån färdigt. För att linda in beskeded en aning skriver man också att releasen av Fallout 76 ska ses som ett startskott (istället för att något blir färdigt, får vi förmoda).

Det är givetvis helt upp till köparen om man går med på dessa villkor eller inte, men det är anmärkningsvärt att en trippel A-utvecklare så öppet slår in på den banan, och samtidigt tar betalt som vore spelet en färdig release.

Läs brevet i sin helhet här nedan.

Klicka för mer information

Fallout 76 säljs till fullpris och finns i butik från och med 14 november. Plattformarna är pc, Xbox One och PS4.

Fallout 76 Platinum Edition kostar 1 000 kronor – inkluderar INTE Fallout 76
Kvällsrulle: första timmen i Fallout 76
Hands-on – Fallout 76