Fundamentala åsiktsskillnader, enligt källa.

Brendan Iribe, Oculus verkställande direktör och en av VR-företagets medgrundare, lämnar sin post, meddelar han via Facebook.

Iribe skriver inte varför han går vidare, men källor uppger för Techcrunch att avhoppet kommer efter en konflikt hos ägarbolaget Facebooks VR-sektion förra veckan. Enligt uppgift ska Rift 2, den förmodade uppföljaren till VR-headsetet Rift, ha skrotats. Irvie sägs ha varit ansvarig för utvecklingen av Rift 2, och källan uppger att avhoppet beror på "fundamentalt olika syn på Oculus framtid". Han sägs vara missnöjd med företagets satsning på billigare, fristående headsets.

Techcrunchs uppgifter har såvitt inte kommenterats av Oculus eller Facebook.

I mars 2017 lämnade grundaren Palmer Luckey Oculus och Facebook.

I går sa isländska EVE Online-skaparna CCP till Destructiod att man grovt överskattat hur populärt VR skulle bli. Man hade räknat med två till tre gånger fler användare, och att det inte är möjligt att bygga affärsverksamhet på den storlek som VR-segmentet nådde. Man lanserade VR-titeln EVE Valkyrie våren 2016, men tvingades lägga ner den efter ett och ett halvt år.

Funkar ju skit bra. bara upplösningen som är problemet tkr jag. Med en datorskärm verkar det inte finnas optimal FOV i racing. Men i VR är fov inte ett lika stort problem på racingspel. Upplösningen är enda problemet. Men det löser sig inom tid 28/10 Jag sa ju att det funkar något sånär i racingspel, i övrigt inte så bra p.g.a begränsad FOV, SDE och upplösning. Skall man ha en lösning typ Pimax får man prestanda-problem även med ett 2080ti grafikkort. Vr tycks alltid ligga ett steg bort tyvärr. 28/10 Asså, jag har för mej att FZ rapporterade om att Sony sålt en jäkla massa vr-kit, om jag inte helt misstar mej så pratar vi mer än 1 miljon exemplar.kan varit SweClockers också som skrev om det. Du kan säkert googla på det, men det är väl inte ny nyhet... 24/10 Ser inget problem med vad du nu gnäller om. FOV är helt ok inget jag tyckt förstört men vr har förhöjt upplevelsen att inte vara låst till en skärm framför mig. Att ha en stort headset på huvudet stör mig inte heller. Vad som stör mig däremot är att kör... 24/10 Nyheter för mig? Hur vet du det? 24/10 Ja nuvarande vr-headset är ju som att vara instäng i en hjälm med begränsad FOV, så där kommer väl de till sin rätt. 🙄 24/10 VR är fantastiskt! Äger ett par oculus rift! Älskar köra project cars 2 med mitt racingwheel. Racing simulator spel funkar skit bra med VR. Kan inte spela racingspel igen utan VR. 24/10 Oculus har ju under oculus connect 5 precis gått ut med att de har 3 spår inom VR där det tredje spåret är ett premiumsegment så någon form av Rift 2 blir det ju annars har man totalt misslyckats i sin strategi och kommunikation 24/10 Jag köpte ett Windows mixed reality headset i somras (det var inte den bästa tidpunkten med tanke på värmen) och det största problemet är den begränsade FOV (och givetvis upplösningen och SDE). Pimax och liknande lösningar är framtiden, jag skulle aldri... 24/10 Långt ifrån innan portabla headsets kan mäta sig grafiskt med en dedikerad pc, men fantastiskt att de äntligen får positional tracking. https://cdn-images-1.medium.com/max/1200/1*SYCyc2N7Ni7TG84YNvI7nQ.png 23/10
Skicka en rättelse