Det omtyckta hack 'n slash-liret fyllde fem år igår.

För fem år (och en dag) sedan släppte den nyzeeländska studion Grinding Gear Games sitt actionrollspel Path of Exile, som av många ses som ett av de bästa spelen att släppas från en oberoende studio på flera år.

Tack vare en livlig, engagerad community, en omtyckt betalningsmodell och en stark närvaro på streamingplattformen Twitch växte spelet explosionsartat och har sedan dess varit ett av de populäraste spelen i sin genre. Fem år senare har Path of Exile berikats med flera expansioner (16 stycken!) och uppdateringar som dubblat spelets innehåll flera gånger om.

Path of Exile is a community. This collection of people who come together to play Path of Exile as their pastime form a community. As you share ideas, thoughts, triumphs, and losses, you form a unique group that cannot be replicated elsewhere.

Igår fyllde succén som sagt fem år, vilket utvecklarna firade med ett känslofyllt inlägg på spelets hemsida. Där passar man på att tacka alla spelare som följt med dem sedan starten och blickar framåt mot nya mål och uppdateringar. Det fulla inlägget går att läsa här. Vi på FZ säger grattis och önskar en lika framgångsrik fortsättning för spelet!

Jag är en snåljåp. Har tusentals matcher i hearthstone,men lagt noll kronor på det. Spelade sjukt nycket LoL tidigare och köpte bara ett litet billigt pack hjältar tidigt. Men PoE la jag ett par hundra för extra stash. För min gynning och för att stödja... 25/10 mycket kul spel, bra dev team, kommer tillbaks varje league, senaste tog nog priset dock, har inte spelat så mycket poe sen jag började :D 1727 timmar counting, vill inte kolla hur mycket jag spenderat i cash shoppen :D 24/10 Spelat innan officiella releasen och kommer fortfarande tillbaka minst varannan league. Skulle nog gissa att jag lagt 1500+ timmar om man räknar med icke steam versionen. D3 kanske jag la 50h innan jag blev less. Grymt spel. Lär nog leva ett par år till... 24/10 Kör spelet standalone så jag kan inte se hur många timmar det har blivit... tur det! :-) 24/10 Jag är helt såld på det här spelet, 1250 timmar and keep counting. 24/10 Tyckte om det väldigt mycket. Spelade det ett tag, sedan kom annat imellan och så glömdes det bort. (Som med många andra spel...) Kul att höra att det fortfarande går bra för dom. 24/10 Jag har enligt Steam spelat i 563 timmar, överlägset mest i mitt Steambibliotek. Troligtvis runt 50-60 timmar på Xbox, mest för att testa konsolupplevelsen. Jag tror jag har betalat runt 300 kronor i shoppen för att visa min uppskattning till utvecklarn... 24/10 Älskar hack and slash men PoE är inget för mig, tyvärr. Men har flera hundra timmar spelade ändå under dessa 5 år. Sedan tycker jag att PoE är ett riktigt praktexempel på hur man kan lyckas med ett F2P-spel och samtidigt göra det på ett riktigt bra sätt... 24/10
Skicka en rättelse