Spela ett 100-tal spel för en hundring i månaden.

Microsoft planerar att ta prenumerationstjänsten Xbox Game Pass till pc. Det kommer ge pc-spelare möjlighet att för ungefär 100 kronor i månaden få tillgång till hela Game Pass-bibliotekets hundratal spel. Beskedet kom från Microsofts VD Satya Nadella under en kvartalsrapport i går, skriver Windows Central.

Redan i dag kan Windows 10-användare spela vissa Xbox One-spel på pc, närmare bestämt Play Anywhere-titlar (spel med crossplatform-stöd). Det rör sig mestadels om Microsfts egna spel, till exempel Forza Horizon 4 och Sea of Thieves. Företaget tänker göra alla sina egna titlar, som Halo Infinite och Gears of War 5, tillgängliga via Game Pass direkt på releasedagen. Vilket gör den Netflix- och HBO-liknande tjänsten synnerligen lockande, inte minst eftersom den kan testas gratis i 14 dagar.

Riktigt trevligt! Microsoft satsar hårt på gaming nu och det börjar märkas att Xbox- och gamingdivisionen har fått både mer muskler och större frihet. MIn gissning är att de kommer att integrera Xbox med PC/windows på ett smidigare sätt. Särskilt när... 25/10 Problemet är att de skiljer MS Store och Xbox i egna program och sedan inte har något smidigt sätt att få det att fungera ihop. Det vore bättre med ETT program som skötte allt och hade ett overlay så att jag inte behöver tabba ut ur spelet och starta... 25/10 Man använder xbox appen för xbox live spel. Den har en väldigt stark anknytning till spelet. 25/10 Intressant. Det skulle bli en ordentlig konkurrent till Steam. Windows Store är inte så farligt. Finns förbättrings möjligheter javisst. Men inte så dålig. Och ett stort plus är ju det att är det Play Anywhere får du 2 versioner för priset av 1. Och Gam... 25/10 Jag gillar att det kommer till PC (mer än playanywhere spelen) men MS Store är kass. De borde göra en app precis som Steam, med ett overlay där man kan bjuda in vänner eller gå med i deras spel. När jag skulle spela Sea of Theives så fanns inget sådant,... 25/10 Själv tycker jag helt tvärtom. PC/Xbox kombi känns helt onödigt. PC/PS4 kombi känns mycket bättre eftersom man då kan ta del av alla 3 systems exklusiviteter. Även om jag, denna generation, inte har haft intresse av ett enda Xbox "exklusivt" spel så är... 25/10 När senaste Gears of War släpptes och låg på cirka 80 gb fick du lov att dra hem en day one patch som gjorde att dubbla datamängden reserverades på din disc. Med andra ord, hade du inte 160 gb ledigt kunde du inte köpa spelet via Windows Store trots att... 25/10 Föredrar Windows Store framför Steam, Origin, Uplay mm. Skönt att slippa starta och installera ett program för att kunna spela. Men det kanske finns någon nackdel med Windows Store som jag inte känner till? 25/10 Kan heller inte riktigt förstå hatet mot MIcrosoft store. Visst, jag håller med om kritiken ovan men inget är perfekt och så katastrof dåligt är det väl ändå inte? Steam och t ex Apple store lämnar väl också en del att önska. 25/10 Är ju bara att använda typ Xim eller liknande och koppla in en PS4 kontroll istället för mus/tangentbord till Xboxet. 25/10
Skicka en rättelse