Enda maskinen som ger äkta 4K.

Red Dead Redemption 2-recensionerna är ute, och i morgon vankas premiär för alla som inte har förmånen att recensionsspela. Inför det har hårdvarugranskarna Digital Foundry tagit en titt på hur spelet presterar.

Spelet kan köras på fyra olika konsolversioner: de båda vanliga Xbox One- och PS4-versionerna, samt de kraftfullare Xbox One X och PS4 Pro. Men om du vill ha native 4K är det Xbox One X som gäller, kommer man fram till. Därtill ger den bättre prestanda än de andra tre alternativen. I fråga om upplösning ger PS4 Pro näst högst upplösning, följt av vanliga PS4:an (1080p) och sist Xbox One S (864p).

Spelet är låst till högst 30 bilder per sekund och det finns inga alternativ för att välja högre prestanda eller bättre grafik på de starkare konsolerna. Xbox One X ligger närmast att hålla stabila 30 fps, med någon ensaka dipp i städerna. PS4 Pro dippar oftare, men flyter klart bättre än standardmaskinerna som i bebyggelse som värst kryper ner mot 20 fps-strecket. Testarna bedömer att Xbox One S gör lite bättre ifrån sig än PS4:an, tack vare Xboxens något kraftigare processor.

Red Dead Redemption 2 släpps i morgon, och kan förladdas i detta nu från Sonys och Microsofts digitala spelbutiker. Rockstar har ännu inte yppat ett ord om det blir någon pc-version. Men här på FZ är vi övertygade om att det kommer till pc, förr eller senare.

Man ska spela där man trivs. Personligen spelar det ingen roll. Själv har jag en ny gaming PC (ej RTX kort) som klarar i alla fall dagens alla spel på max. Men också en Xbox One. Det är den som är inkopplad resten har inte varit det på år. 27/10 Säkert ett gäng "Sony fanboys" men alla andra vet ju att one x har bättre specifikationer. Handlar väl mer om hur mycket bättre one x versionen är som är intressant att se i dessa videor. 27/10 Var det någon som trodde annorlunda? 26/10 Skämt åsido... Vilka bilder är det du menar får andra format att se B ut? Är det dom super in-zoomade jämförelse bilderna? 26/10 @DrAg00nEn: Haha, jag gillar dig! Tack :) 25/10 Dock så är det numera dom som inte tyckte upplösning spelade roll den tiden dom som skriker högst om hur viktigt det är nu... Så 4k tjatet är talande. Tar bättre/snyggare exklusiva titlar samt VR före 4k alla dagar i veckan. Tur att Xbox äntligen fått... 25/10 @johansjg: Mm du har rätt, har kollat lite fler jämförelser nu och överlag ser PS4pro bättre ut än basversionen men inte så mycket som man kanske borde förvänta sig om man hostat upp pengar för en pro. Men alla versioner ser B ut jämfört med One X. 25/10 Nja där håller jag inte med dig alls, personligen tycker jag att pro versionen ser klart bättre ut än standard ps4. 25/10 @Dahlis87: Yes, slarvskrivet. Fixat. 25/10 Wow, det var illa på PS sidan. Såg ut som att man glömt glasögonen på högra sidan. Permanent suddig dimma, fy fan :( 25/10
Skicka en rättelse