Red Dead Redemption 2-recensionerna är ute, och i morgon vankas premiär för alla som inte har förmånen att recensionsspela. Inför det har hårdvarugranskarna Digital Foundry tagit en titt på hur spelet presterar.

Spelet kan köras på fyra olika konsolversioner: de båda vanliga Xbox One- och PS4-versionerna, samt de kraftfullare Xbox One X och PS4 Pro. Men om du vill ha native 4K är det Xbox One X som gäller, kommer man fram till. Därtill ger den bättre prestanda än de andra tre alternativen. I fråga om upplösning ger PS4 Pro näst högst upplösning, följt av vanliga PS4:an (1080p) och sist Xbox One S (864p).

Spelet är låst till högst 30 bilder per sekund och det finns inga alternativ för att välja högre prestanda eller bättre grafik på de starkare konsolerna. Xbox One X ligger närmast att hålla stabila 30 fps, med någon ensaka dipp i städerna. PS4 Pro dippar oftare, men flyter klart bättre än standardmaskinerna som i bebyggelse som värst kryper ner mot 20 fps-strecket. Testarna bedömer att Xbox One S gör lite bättre ifrån sig än PS4:an, tack vare Xboxens något kraftigare processor.

Red Dead Redemption 2 släpps i morgon, och kan förladdas i detta nu från Sonys och Microsofts digitala spelbutiker. Rockstar har ännu inte yppat ett ord om det blir någon pc-version. Men här på FZ är vi övertygade om att det kommer till pc, förr eller senare.