Rockstar tisslar och tasslar, och lär fortsätta med det.

Så kom till sist Red Dead Redemption 2, och FZ och resten av världen fröjdas (särskilt på Xbox One X). Det som markerar början för oss är dock ett slags bokslut för Rockstar som gjort sig kända för att vara hemlighetsfulla när de utvecklar spel. Dan Houser, som grundade Rockstar tillsammans med brodern Sam, ser ingen anledning att rucka på detta. Snarare är det en styrka.

Sam and I talk about this a lot and it’s that games are still magical. It’s like they’re made by elves. You turn on the screen and it’s just this world that exists on TV. I think you gain something by not knowing how they’re made. As much as we might lose something in terms of people’s respect for what we do, their enjoyment of what we do is enhanced. Which is probably more important.

Det berättar Dan Houser i en lång intervju med GQ. De flesta tror att Vilda västern-rökaren blir en enorm framgång, men Piper Jaffray (via Wccftech) sticker ut hakan lite extra och tror att man redan första helgen kan sälja 6–8 miljoner exemplar. Vi lär få anledning att återkomma.

Dina argument gjorde min morgon lite bättre, härligt stt se någon argumentera för den vettiga sidan. Well played sir 27/10 Allt är relativt, Rockstar kräver kanske för mycket av sina arbetare men de har säkerligen löner vi kan drömma om. Din mobil är gjord av asiat riktigt. En sweatshop med 18 timmars arbetsdag för lite risnudlsr och en träbrits att sova på... Men de är ju... 27/10 Fan. Trodde detta var en pc-version confirmed nyhet. 27/10 Okej förlåt då, Jesus Kristus, tack för att du dog för våra synder. Jag och några 100 miljoner människor kommer brinna i helvetet för vad vi gjort. Jag lovar att aldrig mer köpa en produkt tillverkad av en sorgsen arbetare. 27/10 Antar jag får svara på det då om du är så intressered. Nej, är inte vegan, inte som titel åtminstone, försöker köpa vettigt i alla fall, lokalproducerat och så, inte från företag som fällts för folkmord osv. Oavsett om jag nu skulle varit vegan är det... 26/10 Din anledning var att du tyckte väldigt mycket om spelet (spelen), att de anställda kunde byta jobb enkelt, samt att de förmodligen inte ångrade sin tid lagt på kontoret, där de sov under skrivbordet, istället för hemma med sin familj och nyfödde. Uppen... 26/10 Kom igen, diskutera på ett vuxet så jag slipper rensa inlägg en fredagkväll. 26/10 Jag har sagt från början att jag är villig att ignorera deras problem och har bara förklarat varför jag tycker man inte kan ta hänsyn till hela världens befolknings känslor. Du glömde svara på om du var vegan förresten. 26/10 Ett pris du är "villig att ignorera". Visst, det är ditt val, förvisso ett oetiskt, omoraliskt och fullkomligt egoistiskt val men ändå ditt val. Bara låt bli att försöka försvara ditt val med någon slags påklistrad skenhelighet. Och, fan, köp inte Arlas... 26/10 Ja, men varför avstå för att någon annan på andra sidan världen haft det jobbigt ett tag? Är du också vegan? Annars stöder du en hemsk industri, ganska ofta dessutom. 26/10
Skicka en rättelse