I helgen går Blizzcon-mässan av stapeln och de som köpt virtuell biljett till eventet får möjlighet att spela en demoversion av World of Warcraft: Classic. Demon kan förladdas sedan några dagar tillbaka, och några personer har nu lyckats få igång den i förtid. Man har filmat hur demon ser ut och i en Youtube-film jämför man Classic med originalet, rapporterar Eurogamer.

Man fick igång demoversionen genom en så kallad "sandbox emulation", som gör att spelet körs lokalt istället för mot Blizzards servrar. Därför är demon rejält nedskalad: det finns inga quests, NPC:er eller andra spelare, och är därför säkerligen inte särskilt kul att spela. Men jämförelsen med originalet lär intressera en och annan, och filmen visar grafik som är rätt gammal i stilen, men med bättre ljussättning. Det finns också en menykknapp som låter spelaren växla över till stilen från originalet årgång 2005.

World of Warcraft: Classic-demon börjar på kvällen fredag den 2 november och är igång till den 8 november. En virtuell Blizzon-biljett kostar 40 euro. För det får du följa streamen från mässan och, som sagt, spela WoW: Classic-demon.