Digital Foundry är inne på samma linje som FZ-Emil var i helgen.

Det råder stor enighet om att Red Dead Redemption 2 är förkrossande bra. Rockstar kramar all kraft ur Xbox One- och PS4-konsolerna, och åstadkommer ett spel som imponerar enormt också på det tekniska planet. Fast i fråga om HDR tycks de ha tagit genvägar.

Sweclockers Emil Åkered skrev i sin snabbguide i helgen att du bör stänga av HDR-läget för att göra spelet snyggare på PS4 Pro. HDR tycks nämligen göra spelet suddigare och framförallt mer färglöst, vilket är tvärtemot vad rätt använd HDR gör: ger högre detaljrikedom i bildens mörkare och ljusare områden.

Digital Foundry har tagit en närmare titt på spelets HDR-teknik, och man kommer till ungefär samma tolkning som herr Åkered – HDR fyller ingen funktion i Red Dead Redemption 2. Man tror att spelet renderats i SDR (standard dynamic range) och sedan förpackats som HDR, vilket gör att det dynamiska ljusomfång som korrekt HDR ger inte kan visas, eftersom det helt enkelt inte finns.

Det här gäller både PS4 och Xbox One, menar Digtal Foundry, och tillägger att sån här "fejkad" HDR har förekommit i andra spel, bland annat i Nier Automata.

This is not the first game to present us with what you might call 'fake' HDR - earlier this year the Xbox One port of Nier Automata also pulled a similar trick, effectively transplanting the standard dynamic range image into an 'HDR container'. Once active, your screen registers an HDR output from the console, but it just contains the SDR image within it. All of our tests suggests the same thing is happening in Red Dead 2 on both Xbox and PlayStation systems.

Rockstar har såvitt känt ännu inte kommenterat uppgifterna.

HDR eller ej – klart är att Red Dead Redemption 2 är ett fenomenalt spel.

Så jag behöver med andra ord inte investera i en PS4 Pro. Det ser förbannat fint ut även på min vanliga PS4 och jag är ingen som gråter över lite frame drops ändå. Känns färgerna för gråa och mörka är det bara att pilla med tv:ns inställningar. Dessutom... 06/11 För mig funkar HDR, och för mig är bilden helt klart snyggare med HDR på än HDR av! Här är en bild när jag har HDR på (1080P) https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/45064154_2103833083001985_5564519406328872960_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_ht=scontent-a... 31/10 Kan vara så, ska testa ikväll. 31/10 I och med att LGSJ955 kanske har en av världens bästa bildmotor (bortsett från OLED) så har du nog en del hjälp där. 31/10 Okej, tack! Alltid bra med tips. Horizon Zero Dawn är också ett spel jag ska testa med HDR när jag får en skärm som har stöd för det. 31/10 Då har du missmatchade nivåer från början och klipper bort information från bilden. Troligtvis att konsolen står på datornivå-omfång och din TV står på videonivåomfång. Du torde kunna skillnaden som snabbast genom att växla på LG:ns Black Level-reglage... 31/10 Jag kan starkt rekommendera Far Cry 5 om du är sugen på en titel där HDR gör sig riktigt bra. Ubisoft har i sin helhet lyckats med det spelet. En anna bra titel i HDR är BF1. 31/10 du är spot on! Arbetare inom spelindustrin tjänar generellt väldigt mycket mer i andra yrken med samma kunskapsområden. Övertiden i sig är det där otalade hotet om att alla andra kommer vara bättre än dig när de jobbar över och du inte gör det, det är... 31/10 Underligt! Hos mig är det en stor skillnad med HDR. Utan HDR försvinner nästan alla detaljer i de mörkaste delarna, även om jag kör upp brightness på max. Med HDR därimot syns de mörka detaljerna mycket bättre och bilden känns mer balanserad. Jag kan... 31/10 Stängde av HDR för att testa, blev ingen bild skillnad alls. :/ Kör på 4K HDR skärm trots allt. 30/10
Skicka en rättelse