Och det var bara den fysiska försäljningen.

En pressrelease från Rockstar befäster det alla visste skulle hända efter Red Dead 2-releasen: att Rockstar skulle skicka ut en pressrelease.

Skämt åsido: pressutskicket berättar om stora framgångar för spelet under de tre första försäljningsdagarna. Det såldes fysiska Red Dead 2-spel för 725 miljoner dollar (cirka 6,6 miljarder kronor) mellan fredag och söndag.

Rockstar kallar det "Den enskilt största öppningshelgen i underhållningshistorien", men lägger dit en liten * och förklarar att GTA V faktiskt drog in betydligt mer pengar under sina första tre dagar. 1 miljard dollar, närmare bestämt. Men det släpptes en tisdag, och uppfyller därför inte kriterierna för "öppningshelg". Red Dead 2 är hursomhelst tidernas näst största release någonsin sett till retail-försäljning de tre första dagarna, menar Rockstar.

Spelet ska också ha begått flera rekord på PSN, Sonys digitala butik. Det var mest förbokat, och sålde bäst både första och tre första dagarna. Men vi får inte se några säljsiffror.

PC versionen kommer helt klart, var så säker. Det finns inget ”om” i det fallet. 31/10 Allt jag beställt nuförtiden går att spåra. Om spelbutiken inte lagt in någon spårkod så skulle jag säga att felet lika väl är deras. Annars är det väl bara att ringa upp kundservice på postnord och fråga var det är. 31/10 Jag skulle nog med all säkerhet säga att Red Dead 2 definitivt kommer till PC och då blir definitivt köp :p 31/10 Förbokade på spelbutiken. Enligt dem skickades spelet den 24e. Har fortfarande inte fått det... Postnord är fan bäst.. https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/026/489/crying.jpg 31/10 Dagen då det kanske släpps till PC, Då är jag en köpare, men endast intresserad av Singel player delen. För vet dock inte om deras "ofelbara" fuskhanterare har med en tentakel i detta lir och så. GTA 5 var ju en hemsk historia på så vis. 2 av mina vänne... 31/10 Jag lånade till och med brorsans ps4 för att köpa spelet och köra :D så värt! 31/10 Blir skevt att välja "Defintivt" när ingen pc-version bekräftats än. Då passar "Kanske senare" ( om/när pc-versionen släpps) bättre. 31/10 Fast 600 kr har ju konsolspel kostat i minst 20 år. 750 för digitala känns mycket däremot, fast inte anmärkningsvärt med tanke på inflation och att vi har en fri marknad. 31/10 Orelevant fråga, Kan man koppla in mouse, keyboard och spela RDR2 på xbox? 31/10 Det kunde jo gått åt ena hållet också. Inte alla spel går runt första dagen. Utvecklingen för tex första DOOM kan knappast jämföras med RDR2 då tid, kostnader, ljud, grafik mm ser helt annorlunda ut nu. 30/10
Skicka en rättelse