2018-aktuella giganterna God of War och Spider-Man har förstås hjälpt till.

Sony har skeppat 86,1 miljoner Playstation 4-enheter världen över. Det är inte synonymt med antal sålda konsoler (81,2 miljoner i juli), och det innebär att man flåsar Playstation 3 i nacken. Eller tvärtom. PS3:an har sålt i över 80 miljoner ex men hur mycket mer än så är inte fastställt.

Klart är att PS4:an har en bit till PS1:an (102 miljoner) och inte minst PS2:an (155 miljoner).

Det har varit ett prima år för PS4-exklusiva titlar där de som utmärkt sig främst är God of War och Spider-Man, men där även Shadow of the Colossus-remaken och Detroit: Become Human fått stor uppmärksamhet. PS VR-exklusiva Astro Bot: Rescue Mission har överraskat i höst.

Framöver kan PS4-folket se fram emot exklusiviteter som Ghost of Tsushima, Death Stranding, The Last of Us: Part 2 och Days Gone. Åtminstone det sista släpps under nästa år.

Att jag fick den gratis är en faktor som spelar in. Sedan är jag inte så kräsen spelar ofta äldre xbox 360 spel på min xbox one. Vill jag spela spel med bra grafik kör jag det på mina datorer. Så en ps4 har inte så mycket att komma med när det kommer... 31/10 @jOnÄTÄn: aj då, varför köpte du en ps3 när du har typ alla spelen på ps3 till 4an med remaster edition ? 3an är värdelös i grafik efter man spelat 4an. Går inte att gå tillbaka för min del. Gör ont i ögonen faktiskt. Sen kostar ju en slim modell runt... 31/10 Tja, om man ska titta på dom största storsäljarna till just PS4 skulle jag nog säga att GTA V, Call of Duty samt Fifa-spelen hjälpt till mer. 31/10 Skaffar nog en begagnad lagom till ps4 för de få exlusiva spel som lockar. Skaffade nyligen en PS3 och uncarted är faktiskt lite kul. Men kommer inte köpa en PS4 med dagens pris för uncarted 4 och god of war. :) 31/10 Jo jag har alltid varit PC-spelare tills 2014 då jag köpte min PS4. På något sätt är det skönare att sätta sig i soffan under en filt och starta ett bra spel på PS4:an. 31/10 Ja exakt samma här, var tänkt att köpa en pro men insåg att det var lönlöst så länge man inte har rätt tv. Så blev för dyrt helt enkelt! Dessutom är väl inte nästa generations konsoler allt för långt borta. 31/10 Riktigt kul för Sony! Undrar hur fördelningen Slim/Pro ser ut. Skulle gärna ha en Pro, men behöver en ny TV för det tänker jag. 31/10 Varför är det bra? Blir ju bara massa extra elektronik som ska tillverkas bara för att folk ska kunna spela spel som är uppdelade på olika plattformar. 31/10 Dåligt att spel är exklusiva, säger jag. Men å andra sidan finns det otroligt mycket fler exklusiva spel till PC än till alla konsoller sammantaget. Dumt är det, hur som helst. Allt ska finnas till PC i första hand, då det är den ultimata plattformen. 31/10 Switch säljer väldigt bra med tanke på hur WiiU gick...med det sagt så ja Ps4 säljer bra. 31/10
Skicka en rättelse