EA planerar att släppa flera spel från Respawn under spelhösten 2019. Det framgår av ett manusdokument släppt i samband med en budgetredovisning från företaget. Där står att man har nya projekt på gång, inklusive spel (i plural) från Respawn.

Across multiple studios, we have new projects underway, including games from Respawn that are slated to launch by next holiday season.

Respawn, som ligger bakom de två utmärkta men försäljningsmässigt underpresterande Titanfall-spelen, har två tillkännagivna projekt på gång. Det ena är actionäventyret Star Wars Jedi: Fallen Order som utspelas mellan film tre och fyra, och det andra ett namnlöst VR-spel till Oculus Rift. Det vore ingen sensation om de också visar sig hålla på med Titanfall 3, fast oklart om det hinner bli färdigt till nästa höst.

EA har verkligen inte rosat marknaden med Star Wars-spel sedan de säkrade licensen för fem och ett halvt år sedan. Två Star Wars: Battlefront (tekniskt imponerande, men svårt kritiserade för lite innehåll och lootlåde-ekonomi) och mobilspel. Så det vilar vissa förväntningar på Respawns axlar. Tror du de är kapabla att infria dem?