Halloween till ära: berätta vilket spel skakat dig i dina underkläder.

I kväll går inget hem säkert. Bus- eller godissugna ynglingar stryker runt och idkar (förhoppningsvis) mild utpressning för att hota till sig välsmakande sockerbaserat livsmedel. Halloween alltså, numera en tradition också här i Sverige, och förutom godisjakt handlar den om att skrämmas.

Vilket spel är bra på. Fråga bara señor Calle, som för er FZ-läsares skull offrat nattsömnen genom att VR-spela skräck som Transference och Resident Evil. Andra mer eller mindre effektiva hjärtstoppare är Alien Isolation, Call of Cthulhu (nåja...), System Shock 2, Penumbra, Silent Hill, Dead Space, med flera.

Så nu är frägan – vilket är historiens läskigaste spel?

Resident evil 7 i VR är det absolut läskigaste till dagens datum. Ni som säger annat ljuger eller att ni har inte testat det än. Utan VR blir det helt andra spel som Amnesia, Outlast den typen av spel där du bara kan gömma dig och inte slå el skjuta til... 03/11 Jag kikade på lite screenshots från det och minns det avhuggna huvudet och lite andra grejer och funderar på varför mina föräldrar tillät mig spela detta när jag var typ 10 år. Iofs hade de ingen aning om vad jag gjorde på amigan. 02/11 Javisst. Och det är nog det enda skräckspel jag har skrikit rakt ut av. Minns att jag spelade det ihop med brorsan på Amigan för evigheter sen, och i början ska man ta sig in i en filmstudio där Elvira huserar. Man tar sig in i en väktarbyggnad i början... 02/11 Det läskigaste spelet måste nog vara Silent Hill 2 enligt min mening. Jag har aldrig riktigt vågat spela igenom hela spelet. Tycker det är så creepy med sin psykologiska skräck. Det är ju det som är mest skrämmande tycker jag. Jump-scares kan slänga sig... 01/11 personligen så är jag livrädd för skräckspel (och skräckfilmer för den delen) men jag minns att jag ville prova F.E.A.R, så jag köpte spelet, lirade ca 5 min in i spelet tills en liten ”the ring” unge sprang förbi mig, då drog jag en ALT + F4 och avinst... 01/11 Var det ett skräckspel? :D Jag minns bara urringningen. 01/11 Minns att jag testade första Penumbra men kom inte långt utan att skita på mig. Jag slutade egentligen med skräckspel efter att ha spelat FEAR 2 demot och sett i syne på toaletten en natt. Alien Isolation spelade jag igenom utan problem. Men visst var... 01/11 Det absolut läskigaste jag varit med om i ett spel är nog faktiskt Black & White. Jag var nog ca 12-13 år och spelade sent en mörk vinterkväll och helt plötsligt hör jag spelet säga mitt namn, detta hände sedan flera gånger under kvällen. Var först lång... 01/11 Condemned criminal origins och Resident Evil 7 ligger bra till, annars så köpte jag Alien Isolation nu på helloween rea på PSN och det är nog ett en av de bättre det med :) 01/11 Varje gång vittringen kom så var det bara och backa tillbaka några steg och förbereda sig mentalt! Jävla satans unge! 01/11
Skicka en rättelse