"It's not going to be the last bump on the road."

FZ har ännu inte hunnit testa Fallout 76-betan (vi var dock och spelade spelet i USA). Speltiderna är förlagda till sena kvällar och nätter för oss i CET-zonen, vilket kan vara ett gissel.
Men rapporterna som kommer från sessionerna får oss att undra om vi ändå inte hamnat på rätt sida om stängslet. Det började precis så spektakulärt illa som Bethesda varnat för: Inför en omgång fick man gå ut med en varning – Bethesda-klienten visade sig ha en fet bugg som raderade hela betan, och tvingade användarna att tanka hem 50 GB spel igen.

Det hela gick så långt att Pete Hines nu har gått ut och bett om förlåtelse:
“Apologies to anyone who had to download that stuff. But, you know, I'm here to tell you: it's not going to be the last bump on the road. And hopefully we continue to smooth those out, but that is in fact the whole point of doing this beta, is to find those things and see if we can't resolve them, while also letting people just have fun and enjoy the game."

Bethesda har hedrande nog förvarnat communityt om att både betan och den färdiga releasen. Men det här börjar väl i ärlighetens namn bli lite farsartat?

Beach Boys, dans och trippla A-bomber i senaste Fallout 76-trailern
Bethesda varnar för buggar och storstrul i Fallout 76
Moddar till Fallout 76 kommer dröja

Lirade du Fallout 76-betan?

Så vad Bethesda har gjort är i princip att ha utvecklat den ålderstigna motorn lite då när behovet har funnits och nöjt sig med det typ? Ja, då är det sannerligen på tiden att skrota den totalt! 03/11 Fo76 går från skit till skitigare. 02/11 Haha se på fan. Jag kommer bli skapligt överraskad om det är fixat till de stänger ner serverna, om de nu inte menar att en fix är att låsa FPS:en på PC. 02/11 @kaealy https://www.google.se/amp/s/kotaku.com/fallout-76-betas-physics-are-tied-to-its-framerate-1830140345/amp ”Bethesda are aware of the issue, but told Polygon “a fix won’t be out until the game launches.”” 02/11 Jasså? Ska de fixa det? Lust att ge en hänvisning till något uttalande från Bethesda där de säger detta? Skulle ju vara hysteriskt kul för det är ju som att spotta folk i ansiktet på PC om de inte har fixat det tidigare om det är så lätt fixat nu. 02/11 Får hoppas att det inte finns något system för att hitta fuskare, för då är det ju bara en tidsfråga innan folk börjar bli bannade för fusk när de rör sig mycket snabbare än andra eller till och med teleporteras fram :P 02/11 Självklart, de har till och med bytt namn på den ett par gånger. Men grunderna till den har i princip inte ändrats, som att fysiken i spelet är kopplat till FPS hos spelaren. Därav gnället från folk att de vill att Bethesda gör en helt ny motor. Här är... 02/11 FO76 lider av samma problem Jag har dock cappat min fps till 72fps, hälften av 144hz, fungerar rätt bra dock om jag sätter spelet på lägsta inställningar, tar bort cappen, då får jag runt 150 fps, and boy.... GOTTA GO FAST 02/11 Problemet är att spelet blir snabbare om man har för hög fps. Märkte man på f4 när man gick in i en byggnad och hamnade på 250 fps och allting rörde sig turbo snabbt. Tyckte fallout 76 betan funkade bra iaf. 02/11 @Chomag: Problemet många känner med Gamebryo som jag tror motorn heter (numera Creation Engine?) är att vissa fundamentala problem följer med år efter år trotts att de bygger på funktioner och polerar. T ex: De moderna Fallout-spelen samt Elder Scrolls... 02/11
Skicka en rättelse