Systemet bakom spelets mikrotransaktioner tas inte emot väl.

Efter förra höstens fokus på mikrotransaktioner och lootlådor har många spelutvecklare styrt om system för extrainkomster mot att bara röra kosmetiska ting. Fortnite har dragit in miljarder på olika sorters skins och vapenutseenden, mycket tack vare battle pass-konceptet som uppmuntrar spelarna att levla upp och få regelbundna belöningar. Eller helt enkelt betala för det.

Nu har Call of Duty: Black Ops 4 introducerat samma sorts mekanik och de första beräkningarna i hur mycket tid eller pengar du måste lägga har fått spelarna att reagera starkt. Enligt en tråd på Reddit krävs det över 200 timmar för att låsa upp alla de 200 nivåerna, och den exklusiva vapenvariant som är slutmålet. Enligt inlägget cirka två timmars spelande för att nå den första nivån (vilken bara belönar dig med spraymönster, klistermärken och liknande) och 70-80 timmar för att få den allra första vapenvarianten.

Det går inte riktigt att jämföra spelen när man växte upp med spelen nu. Det är en helt annan nivå av arbete kring det. Spelen blir större och större på alla sätt och vis. Större världar, längre story, extrema mängder 'walla' med storymässig eller värld... 04/11 @EXPLICIT: Vad är pay2win med bo4? 03/11 Betala först fullpris för spelet sen extra för att låsa upp skiten! :D 03/11 När jag växte upp var det inte så här i alla fall. Då fick man vad man betalade för och mer därtill. Nu lägger utvecklarna in allt möjligt onödigt för att de tror att spelet inte kommer överleva annars på bekostnad av deras mest lojala konsumenter. De... 02/11 Det va tänkt att vara gratis från start, men man köpte in sig i spelet eller köpte in sig för att få alla champs. Det tycker jag inte. 600:- är lite grovt, men bara för att ett spel innehåller cosmetics behöver det inte vara gratis. Verkligen inte med... 02/11 Nej tack till ptw och mt. Bojkottar detta med glädje. 02/11 Nej, för spelet. Kosmetiska föremål påverkar inte spelet överhuvudtaget. 02/11 @mrpijey: Pay2win? Hur är det pay2win? Pay2getcosmetics kanske är ett bättre ord. @Aletheides: Mängden timmar jag campade fbss/det där haste itemet som var i zonen där entrance till ngn av planes fanns. För att sälja och sen kränga platinum på ebay är... 02/11 För dig*. 02/11 Det är i alla fall gratis. Visst kunde man köpa det i början men huvudsaken är att de till slut bestämde sig för att göra spelet gratis, vilket också borde vara fallet för black ops 4. Men folk vill uppenbarligen betala för ett icke-fullständigt spel.... 02/11
Skicka en rättelse