I veckan har Fallout 76 betatestats och trots att Bethesda redan på förhand varnade för buggar var det nog ingen som räknade med en som tog bort installationen av spelet. Den drabbade som tur är inte SweClockers som tog tillfället i akt att benchmarka den uppkopplade ödemarken med en rad aktuella grafikkort.

Som väntat är det Geforce RTX 2080 Ti som presterar allra bäst och till och med lillebrorsan utan Ti-märkning klarar av att driva spelet i över 60 fps och 4K-upplösning. Faktum är att även GTX 1080 Ti håller sig på rätt sida av det magiska strecket medan det bästa Radeon-kortet som mest orkar med 53 fippsar.

Betydligt bättre ser det ut i de lägre upplösningarna och SweClockers konstaterar att Creation Engine inte kräver någon monsterdator.

När det kommer till själva prestandan behövs det ingen monsterdator för att kunna driva spelet i 60 FPS, vilket är mer rekommenderat än normalt för Fallout 76. Samtidigt är det väntat när det inte har hänt så mycket med varken spelmotorn eller texturerna sedan 2015.

Tyvärr bekräftar de också de framerate-buggar det snackas om i veckan, där spelarens hastighet är knuten till hur många bildrutor per sekund ens dator kan pressa fram. Huruvida detta kommer bli ett problem i skarpt läge, att folk kan springa i cirklar kring andra, återstår att se.