Men är det då inte dags att förse formatet med fler spel?

Switch fortsätter gå som tåget – 22,8 miljoner sålda ex – och är redan förbi Gamecube och (långt förbi) Wii U. Då det rör sig om en hybridkonsol, ömsom bärbar ömsom stationär, är det många som också ser konsolen som en rimlig ersättare till sjuåringen 3DS, men i en finansrapport säger Nintendo tvärtom att de ämnar fortsätta satsningen på 3DS (och 2DS) framöver.

Nintendo 3DS has a prominent position as the product that can be served as the first contact between Nintendo and many of its consumers, and for this reason we will keep the business going.

Det säger Nintendochefen Shuntaro Furukawa, som alltså ser den bärbara maskinen som en perfekt inkörsport för många av deras konsumenter. Över 70 miljoner sålda enheter gör såklart inte det här beslutet svårare att fatta, men kan Nintendo verkligen hålla liv i 3DS:en?

Ser man på "storspelen" i år hittar vi Radiant Historia: Perfect Chronology, Captain Toad: Treasure Tracker, Luigi's Mansion och Detective Pikachu. Bara det sistnämnda är nytt på riktigt. Tidigt nästa år väntar Mario & Luigi: Bowser's Inside Story, också det ett spel som redan har släppts.

Jag tycker att det är bättre att de bara håller sig till en konsol istället för två. Så en billigare Switch utan dockningsstation och eventuellt inbyggda kontroller samt den vanliga versionen skulle räcka tycker jag. 03/11 Processorn var gammal och klen redan när dem släppte konsolen för över 7 år sen. Så ja det är dags. Skrota 3DS och ge oss en riktig uppföljare! (Switch är ingen uppföljare. För stor och för dyr) 03/11 @Fredrik Eriksson: Ja för tusan, 25 bra spel är inga problem att komma upp i! Det är fortfarande en bit kvar till DS- och 3DS-biblioteket, men med tanke på hur kort tid jag ägt konsolen tror jag att Switch går om ganska snabbt. Kolla in den här listan,... 02/11 25!? Finns det ens så många som är bra!? :O Fast okej, det gör det nog. Jag har nio fysiska. Det tar sig! Och örtielva DS- och 3DS-spel. :) 02/11 Metroid Return of Samus till 3DS tycker jag var ett bra bevis på att 3DS fortf kan tillhandahålla en bra upplevelse än. Och den är mer bärbar än Switch. 02/11 Tror inte spelen är orsaken utan att ergonomin stämmer väldigt dåligt för mina händer (är där jag känner smärta/obehag) Kunde dock spela igenom hela mario kopplad mot tvn med joycons kopplade till medföljande adapter så är nog inte så mycket som krävs... 02/11 Aldrig i livet, ge mig mer kvalitésspel till 3Ds! =) 02/11 Väldigt trevliga nyheter, har inget som helst intresse i Switch men älskar min 3DS. Spelen på Switch lämpar sig dessutom värdelöst för bärbart. 02/11 Jag använder min New 3DS mer än Switch, tycker 3DS är mycke enklare att ta med sig, iaf på bussar etc (om man inte har med sig en väska ang Switch). Har ju en Wii U sedan innan så för mig är Switch inget som blev någon wow upplevelse, same same typ föru... 02/11 För mig beror det väldigt mycket på vilken typ av spel jag spelar på PS Vita eller 3DS. Vissa spel kan jag spela längre stunder utan problem, medan andra gör mig öm i axlarna efter någon timme eller så. Switch däremot har jag inga problem att spela läng... 02/11
Skicka en rättelse