Mobilspelet Diablo Immortal möttes av stor kritik från spelare runt om i världen. En person på Blizzcon frågade till och med under en Q&A-panel om detta var en sent aprillskämt.

När Blizzard nu fick frågan om de förväntade sig en sådan reaktion från spelarna svarar de helt enkelt "Nej." och fortsätter: "Det är en fullt utvecklad Diablo-upplevelse som alla kommmer kunna spela, vilket förhoppningsvis leder till att flera ny ansikten kan uppleva universumet och även välkomna tillbaka flera från communityt."

För att förstå varför reaktionen har kommit att bli som den är, måste man titta tillbaka redan vid lanseringen av Diablo 3 som av många anses vara ett av tiderneras mest misslyckade lanseringar. Nu efter flera år av ett krympande spelarantal anser communityt att Blizzard inte bryr sig om Diablo längre. Ett sista hopp var för många att de skulle skapa en remaster av Diablo 2. En dröm som helt krossades när det nu ersattes av ett mobilspel utvecklat av kinesiska NetEase.

Blizzard Wyatt Cheng har även tagit emot massiv kritik när han fick frågan om Diablo Immortal kommer till PC, varpå han skämtsamt svarade "Har ni inte telefoner?". Något som verkligen inte uppskattades eftersom PC-spelare länge känt sig ignorerade.