Blizzard tappar communityt med Diablo Immortal.

Mobilspelet Diablo Immortal möttes av stor kritik från spelare runt om i världen. En person på Blizzcon frågade till och med under en Q&A-panel om detta var en sent aprillskämt.

När Blizzard nu fick frågan om de förväntade sig en sådan reaktion från spelarna svarar de helt enkelt "Nej." och fortsätter: "Det är en fullt utvecklad Diablo-upplevelse som alla kommmer kunna spela, vilket förhoppningsvis leder till att flera ny ansikten kan uppleva universumet och även välkomna tillbaka flera från communityt."

För att förstå varför reaktionen har kommit att bli som den är, måste man titta tillbaka redan vid lanseringen av Diablo 3 som av många anses vara ett av tiderneras mest misslyckade lanseringar. Nu efter flera år av ett krympande spelarantal anser communityt att Blizzard inte bryr sig om Diablo längre. Ett sista hopp var för många att de skulle skapa en remaster av Diablo 2. En dröm som helt krossades när det nu ersattes av ett mobilspel utvecklat av kinesiska NetEase.

Blizzard Wyatt Cheng har även tagit emot massiv kritik när han fick frågan om Diablo Immortal kommer till PC, varpå han skämtsamt svarade "Har ni inte telefoner?". Något som verkligen inte uppskattades eftersom PC-spelare länge känt sig ignorerade.

Snacka om att fokusera på fel saker. De som var där fick spela WC3: reforged och WoW Classic. De enda som blev besvikna var de som förväntade sig för mycket. Det är alltid intressant hur folk påstår att företagen hypar men missar helt det faktum att den... 07/11 Inte programuppdateringar, uppdateringar om produkten rent kommunikativt. Och jo, massor med folk är purkna på Valve pga HL3/HL2 episodes bristen, både programvara och kommunikation om dem. 05/11 Rätt säker på att det finns en marknad för ett bra ARPG i Diablo universum Diablo 3 har ju sålt över 30 miljoner kopior så även om det bara säljer 10% lär de "tjäna" pengar på det 05/11 Nej? Om det är uppdateringar du pratar om, så har ju du som konsument redan köpt spelet. Då är der ju en helt annan femma. Men nu pratar vi om något som potentiellt inte finns ännu. Ser inte många som hatar så mycket på Valve för att de inte släpper det... 05/11 @mrFluffy: Det där är inte tålamod, det är apati. De skapar en produkt de vill vi ska köpa, då har vi som konsumenter rätt att kräva att de gör det så som majoriteten vill ha det samt uppdateringar någorlunda regelbundet. De existerar pga vår köpkraft,... 05/11 Min våta dröm är ett Starcraft 3, gillar verkligen dom spelen. 05/11 Det är smart affärsmässigt för överlag är all typ av reklam bra reklam. När väl Diablo 4 kommer så kommer folk köpa det ändå och garanterat fler som fått upp ögonen och blivit potentiella köpare efter att ha spelat mobilspelet. Mer gånger än inte är "al... 05/11 Tror ärligt talat inte att det finns någon marknad för ett nytt Diablo på PC, visst finns det ett par hyfsat aktiva arpg's i klassisk stil men jag tror det skulle floppa om det inte var free to play. Mobilmarknaden är en helt annan femma, där har man... 05/11 Det tänker jag göra. Hoppas du kan sova gott trots den stora besvikelsen du bär på. 04/11 Gå och lägg dig. 04/11
Skicka en rättelse