Wyatt Cheng försöker lugna kritikerna.

I en intervju mellan IGN och Blizzards Wyatt Cheng får de svar på frågan att Diablo Immortal skulle vara en reskin av NetEases tidigare spel.

“We’ve been working with NetEase Games from the beginning as a partnership to create everything in Diablo: Immortal. We have artists on our side, they have artists on their side, and we work together as a team, as a partnership to create everything about Diablo: Immortal. The environments, the characters, the skills, the story," säger Wyatt Cheng till IGN

Kritiken om att mobilspelet skulle vara en reskin dök redan upp vid omnämnadet av spelet i kombination med de kinesiska mobilspelsutvecklarna NetEase. Spelet jämföras bland annat med deras Endless of God och Crusaders of Light. Det är inte svårt att föreställa sig att NetEase har använt sig av liknande teknologi för att skapa Diablo Immortal, däremot just hur nära de olika spelen är varandra återstår att se.

I en annan intervju med Game Informer får Wyatt Cheng frågan om huruvida det är Blizzard eller NetEase som styr i designprocessen, något han säger sig inte kunna svara på. Däremot påstår han att både Blizzard och NetEase har samarbetat med varandra i nästan 10 år. Och när det kommer till den stora frågan om hur spelet ska dra in pengar är det även där ännu ett frågetecken. Nu är det nog inte orimligt att Blizzard redan har planer om hur processen kommer gå till, men att öppet prata om mikrotransaktioner och företagsmodeller är sällan ett uppskattat inslag hos spelare.

Blizzard har redan varit i den kinesiskt markande med WoW. Så det skulle inte varit något nytt för Blizzard. Spel är inte ämnat för "Hardcore" spelarna som spelar på PC. Det själv klart att spelet är ämnat för en helt anna marknad av spelare fram för... 06/11 Bryr mig inte så mycket om denna debatt, mest för att jag inte bryr mig om ett mobilspel öht. Än mindre än vad jag bryr mig om vad blizzard pungar ut numera. 05/11 Ni har fel intervju-klipp. Här är den riktiga (inget skämt): Y3CvVuhJI8o 05/11 Men..Blizzard har ju redan sagt att de arbetar på flera Diablo-projekt. Så det är ju en lågoddsare att det kommer att komma. 05/11 Argument för att jag skulle förtjäna ett Diablo 4? Varför det? Vem har sagt att jag är fan av serien? Efter Diablo 3 förväntar jag mig inget vettigt av serien i framtiden. Tycker bara det är jävligt underhållande och se allt drama kring det hela. Alla... 05/11 @marcus8958: "Pissar sina trogna fans i ansiktet". Vettigt argument. Presentera gärna vettiga resonemang om varför du förtjänar ett Diablo 4 utannonserande JUST NU bara för att du påstår dig vara ett fan. 05/11 Han säger att retoriken som används är Trumps fel. EDIT: Känns lite Konami över det hela. Blizzard pissar på sina trogna fans för att satsa på mobilspel och liknande för att dra in lite snabba stålar. Ungefär som när Konami pissade på sina fans av Metal... 05/11 Nej han säger inte att kritiken är Trump fel. Han talar om retoriken som används för att framföra kritiken. Sen vet jag inte hur du får personliga påhopp på utvecklare till att vara passion. Eller hur passion är alla de arga människorna på reddit som... 05/11 Haha wow, artikeln med glimten i ögat tar upp liknande punkter som jag själv skrev i annan nyhets kommentarfält. En av de viktigaste punkterna tycker jag är just att: speljournalister ska skriva åt spelarna, inte spelutvecklarna. Bara den punkten summer... 05/11 Det är snarare du själv som inte verkar fatta. Han säker uttryckligen att han beskyller Trump för kritiken de mottar, vilket är skrattretande. Passionerade gamers har i åratal aldrig dragit sig från att uttrycka hård kritik mot utvecklare de känner sig... 05/11
Skicka en rättelse