Mobilspelet Diablo Immortal är bara ett av flera projekt.

Jodå, visst avtäcktes ett nytt Diablo på Bizzcon-mässan i helgen. Men mobilspelet Diablo Immortal var sannerligen inte vad fansen ville ha, och kritiken mot Blizzard gränsar till orkanstyrka.

I ett försök att dämpa situationen gjorde lead designern Wyatt Cheng ett uttalande som vänder sig direkt till de gamla Diablo-fansen. Han underströk att Blizzard har flertalet Diablo-projekt på gång, utlagda på flera studior. Så här sa han, uppger Eurogamer:

Before we get started I have a personal message I'd like to share with all of you. We love our community, and our Diablo community is a passionate one. Very passionate one. And we want to say that we hear you, and we have multiple projects - Diablo projects - being worked on by multiple teams. Diablo Immortal is one of those projects we're very excited about, but there are others.

Även om det lovar gott lär det inte räcka som plåster på de sår som slets upp av att Blizzard visade upp ett mobilspel som nästa Diablo-projekt. Sannolikt hade det mottagits bättre om det istället presenterats som något att göra i väntan på nästa "riktiga" spel i serien, det vill säga ett spel till pc.

Skicka en rättelse
@AplAy: Aha. Trodde bara att det var en friståande version av diablo. Men om det typ är diablo 4 och släpps till mobil fattar jag. Tack för bra sammanfattning :) 06/11 Summan av kardemumman är att de presenterade vad som påstås vara nästa "main series i Diablo" till en plattform som deras mest dedikerade fanbase ej spelar på. Nästa Diablo-spel blir på mobilspel och anses vara canon. Deras mest dedikerade fanbase är... 06/11 Men shit att du på allvar frågar mig vad som är problemet när det var du som påstod att det bara var folk på forum som startade massa rykten? Jag svarade dig på det inlägget att det inte alls var rykten utan att de sa att de hade flera project igång och... 06/11 Kan någon förklara varför dom får skit? Fattar inte. Dom har låtit någon kinesisk spelstudio göra ett diablo spel till mobil? Eller har jag missat något? 05/11 Precis, de sa att de hade flera projekt igång. Du fick se ett av dem. Vad är problemet? Om du ska väga blizzards egna ord så noga så är det ju konstigt att du ignorerar att de kommit ut och sagt "great evil takes time" eller hur de nu formulerade det,... 05/11 Du påstod att Blizzard inte sagt något utan att det va folk på forum som sa att de hade diablo project igång och nu säger du att du själv sett blizzard säga att de har flera diablo projekt igång vilket var exakt det jag sa också. "Tvärtom så sa de ju... 05/11 Det enda jag har sett blizzard säga är att de har flera diablo projekt igång. Inte att de skulle visa upp något stort nu. Tvärtom så sa de ju att folk inte skulle förvänta sig det flera veckor innan blizzcon. Men har du någon länk där de bekräftar att... 05/11 Det va inte vaga rykten från folk på forum utan en community manager från Diablo teamet på deras egna konton som sa att de hade flera diablo project på gång. Varav en av dem var en port till switch och det andra diablo till mobil. Så blizzard får ärligt... 05/11 Min teori är att D4 skulle ha visats upp, men att det blev omkullkastat ganska sent när de bestämde sig att göra om något med spelet. Det var ju en serietidning på väg också var rätt långt gången, denna la man helt enkelt bara ned utan någon förklaring... 05/11 Fast det var inte det jag frågade - jag undrade om de tjänar något på D3 just nu eftersom de envisas att fortsätta hålla på med seasons. Tja om de håller på och gör en Skyrim dvs portar det till alla möjliga plattformar så kommer ju försäljningen fortsä... 05/11