[Uppdatering 21 november]
Ubisoft meddelar nu att de nu gör en helvändning efter att ha "följt dialogen med communityt", och kommer att dra tillbaka de "estetiska förändringar" man gjort för att anpassa spelet till den kinesiska marknaden.
Ni kan läsa meddelandet i sin helhet här.

[Originaltext]
We have been following the conversation with our community closely over the past couple of weeks, alongside regular discussions with our internal Ubisoft team, and we want to ensure that the experience for all our players, especially those that have been with us from the beginning, remains as true to the original artistic intent as possible.

I vad de själva säger är ett försök att “öka effektiviteten genom att strömlinjeforma [sin] produktionstid” för att på så sätt bli “mer agila” och “framtidssäkrade”, har Ubisoft beslutat att göra en rad estetiska förändringar i team-shootern Rainbow Six: Siege.

Borttagandet av misshagliga element sker inför releasen av spelet på den asiatiska marknaden, där främst Kina har en stolt tradition av att förbjuda och ställa krav på censur av spel som inte når upp till SART:s (State Administration of Radio and Television) krav på moralisk verkshöjd.

I en bloggpost skriver Ubisoft själva att upplevelsen inte ska förändras av ingreppet och att spelet fortsatt är troget sina rötter. I bloggen ger man exempel på sådant som kommer att tas bort, inklusive dödskallar, referenser till hazardspel, snusk och blod i och på miljön (inte på kroppar, vad FZ erfar).

Klicka för mer information

Tidigare har spel som svenska Battlefield 4 och Hearts of Iron förbjudits i Kina. I BF4:s fall handlade det om att spelet och dess dlc China Rising var “ en kulturell aggression mot landet”. Mellan 2000 och 2015 var spelmaskiner helt förbjudna i Kina, men efter det lättades klimatet upp något, och utgivare kunde kunnat skaffa sig en sorts tillfällig licens för att pröva sina spel på marknaden. Denna snabbfil stängdes dock i oktober i år.

Även omåttligt populära Battlegrounds fick känna på den kinesiska, statliga censuren då spelet inte ansågs vara i linje med de socialistiska kärnvärdena, traditionell kinesisk kultur och moralnormer. Detta ledde till att utgivaren Tencent lovade att anpassade spelet så att det skulle bli en "hälsosam, positiv kulturell och värdegrundande vägledning, speciellt för minderåriga användare."

Diskutera gärna frågan här nedan eller i den dedikerade tråden i forumet, där snacket redan går varmt. Men tänk på att hålla god ton!

Streamingplattformen Twitch är nu blockerad i Kina
99 % av alla Battlegrounds-fusk kommer från ett och samma land: Kina
Kina får ett Battlegrounds som är i fas med "socialistiska kärnvärden"