Ta det lugnt i kommentarerna nu.

Det tog som bekant hus i helvete när Blizzard i fredags avtäckte mobilspelet Diablo Immortal. Åtskilliga var INTE nöjda med att Blizzard gör mobilspel av den gamla pc-serien, och dessutom avtäcker den på självaste Blizzcon – utan några besked om andra Diablo-spel.

Igenkänningsfaktorn var garanterat skyhög hos EA, vars Command & Conquer: Rivals också det fick ett iskallt mottagande när det avtäcktes i somras. Spelet, som ju också är en mobilvariant av en gammal pc-serie, har nu i alla fall fått ett releasedatum. Den 4 december lanseras det till Android och Ios.

Om C&C Rivals inte faller dig på läppen kommer du förmodligen kunna se fram emot en remaster av något av de gamla spelen på pc framöver. Serien fyller 25 år 2020, så gissningsvis då. Och Blizzard har ju flera Diablo-projekt på gång.

Ja hua! C&C och RTS-spel rent allmänt ska spelas med mus och tangentbord. Det går att spela bättre vilket gör att spelas kan utvecklas att fungera på ett mer komplex sätt som belönar duktigare spelare samtidigt som alla kan spela helt okej (tänk hur Sta... 06/11 @AplAy: Håller helt med här, hade man arbetat på eller släppt ett PC spel samtidigt som detta hade man inte fått samma kritik. Bethesda gjorde helt rätt med sina mobil spel, man annonserade Fallout Shelter samtidigt som Fallout 4, det nya mobila Elder... 06/11 Här är grejen: det börjar tillverkas för många mobilspel på BEKOSTNAD av PC-spel. Ingen hade brytt sig om det även kom fullspäckade PC-versioner av samma spel i samband med mobilspelen. Därför är jag helt på sidan av "de arga kritikerna". Sedan är det... 06/11 Att då i sådant fall inte integrera det bättre i ett liknande led som du nämner, att låta dessa announcements fristående bli någon slags höjdpunkt, någon slags "belöning" till användarbasen, visar på hur verklighetsfrånvända bolagen i fråga är. (Blizzar... 06/11 Det kan dock mycket väl vara ett första steg i en utannonsering av ett "riktigt" C&C. Exempelvis AOE släpptes på mobil före utannonseringen av PC-versionen. 06/11 Problemet är väl hur det görs - om det hade gjorts parallellt med PC- och/eller konsol-titlar (tänk om de ändå kunde gjort ett riktigt C&C efter 3an - 4an bör inte nämnas i möblerade rum) hade nog ingen riktigt reagerat på samma sätt. Titta på Fallout... 05/11 Förstår inte heller varför alla är så arga, tycker det ser ut att vara ett hysat bra spel för att vara till mobil. Tror det beror på att många känner sig lurade efter att ha känt "Hype" för ett riktigt PC-spel före utannonsering. Det är trots allt inte... 05/11 Jag har inga problem att de gör mobilspel av kända speltitlar. Så länge de fortsätter att utveckla och släppa nya spel till PC (och ev konsoler). 05/11 @Soulless: Preach brother! 05/11 Efter potatisen så är mobiltelefonen sämsta plattformen att spela på. 05/11
Skicka en rättelse