Blizzard dementerar att ett avtäckande var eller är på gång.

På Blizzcon-mässan i helgen avtäcktes Diablo Immortal, men mottagandet bland Blizzard-fansen blev iskallt. Många ville istället se Blizzard presentera ett nytt, fullstort Diablo istället för ett mobilspel med ännu okänd betalmodell.

Det har förekommit uppgifter om att Blizzard hade planer på att presentera Diablo 4 för världen under Blizzcon, men att man ändrade sig. Kotaku skrev att Blizzard spelat in en film där medgrundaren Allen Adham pratade Diablo, och att denna skulle visas på Blizzcon. Efter att Blizzard dementerat detta har Kotaku uppdaterat artikeln, men man håller fast vid att en Diablo-relaterad film spelats in. Oklart om, var och när den skulle visas.

Blizzards dementi:

First off we want to mention that we definitely hear our community. We generally don’t comment on rumors or speculation, but we can say that we didn’t pull any announcements from BlizzCon this year or have plans for other announcements. We do continue to have different teams working on multiple unannounced Diablo projects, and we look forward to announcing when the time is right.

Kotaku säger sig ändå kunna bekräfta att Diablo 4 faktiskt är under utveckling. En källa uppger att det gjorts stora ändringar med spelet under de år utvecklingen pågått, och att det kan vara skälet till att det ännu inte avtäckts.

We can confirm that Diablo 4 is indeed in development. One of those sources told me that the Diablo team wasn’t yet ready to commit to an announcement, as Diablo 4 has changed drastically over the past four years and may continue to change further.

Diablo Immortal utvecklas till Android och Ios. Oklart när det släpps. Under Blizzcon avtäcktes även Warcraft III: Reforge, en remaster av den gamla RTS-dängan. Vi fick också veta att World of Warcraft: Classic ingår i den vanliga WoW-prenumerationen och att det släpps i sommar.

Nej, förstår det. Lyssnade på ett långt klipp från Rhykker (Diablo-kille, ganska känd) som pratade om sin upplevelse av årets BlizzCon där han skrev sakligt och objektivt på Twitter om vad som skedde på plats. Trots detta så fick han motta okvädningsord... 08/11 Bland det svåraste är att skriva om extremt kontroversiella saker som gamergate, Sarkeesian, BFV-kvinnorna, uppföljningar på Diablo Infinite och liknande. När man vet att kommentarsfältet kommer fyllas av hat, anklagelser och smutskastning, oavsett hur... 08/11 Ingen fara, kanske är vana att dra lite i försvarsställningen i dessa tider :) Det var mer en allmän fundering. 08/11 Tack för feedback :> Nej, jag tror också man är ute på djupt vatten om man tappar sitt core-fokus och kärnan i sin verksamhet. Vad har varit den största utmaningen för dig personligen genom åren skulle du säga? Passion och objektivitet t ex, känns som... 07/11 Ah, det var inte alls tanken med mitt inlägg. Ber om ursäkt om det uppfattades konfrontativt. Jag menar absolut inte att du påstått det, passade bara på att dela min syn på hur jag uppfattat stämningen på redaktionen sen jag gjorde entré i våras. Ja,... 07/11 Urvalet bygger på magkänsla, och utgår från att det ska vara intressant för våra besökare. Vi är ju alla gamers, så i viss mån får man mycket gratis - intresserar det oss, intresserar det er. Medarbetarna har ganska fria tyglar vad gäller urval, språk,... 07/11 Blev något form av försvarstal här känner jag, av oförklarlig anledning? Mitt inlägg var ingen kritik, jag klagar inte på vare sig att det skrivs mycket om ett speciellt spel eller dylikt - utan är bara mer intresserad av tankegångarna. Har aldrig påstå... 07/11 Jag kommer så klart från en position som inte är helt opartisk, så du (och andra) får ta detta med en nypa salt antar jag, men i alla fall: Jag har varit medlem på FZ sedan 2007 och delaktig i det redaktionella arbetet sedan 10 månader tillbaka. Arbetet... 06/11 Det här hade faktiskt varit intressant att läsa en mer utförlig artikel om. Hur ser det ut när man skriver om nyheter? Hur väljer man rubrik? Hur skapar man något som ger intresse utan att folk hojtar Aftonbladet? Personligen tycker jag att folk är märk... 06/11 Jag skulle att FZ i detta ärende gör ett ganska bra jobb i att vara sakneutrala, faktiskt. Men övriga medier, speciellt de över atlantbukten verkar verkligen stå på Blizzards sida av anledningar man mest kan spekulera kring. Det här med att t.ex. göra... 06/11
Skicka en rättelse