Men analytiker spår att Blizzards mobilspel blir en lysande affär i Asien, och i väst.

Efter att besvikna fans som förväntat sig att se Diablo 4 vädrat sitt missnöje med Blizzards utannonsering av Diablo Immortal, en mobilversion av den populära serien, störtdök Activision-aktien. Ansedda Bloomberg rapporterar ett tapp på så mycket som 7,2 %, vilket är den lägsta noteringen sedan i januari.

Men börsanalytiker säger till Bloomberg att mobilspelet mycket väl kommer att bli en succéaffär för Activision/Blizzard, framför allt i mobilstarka Asien med Kina som största marknad. På firman Morgan Stanley säger man att Diablo Immortal så småningom kan ha så många som 200 miljoner aktiva användare, vilket kan generera så mycket som 2,25 dollar per andel för aktieägarna. På firman Wedbush säger man att spelet lär nå så många som “flera hundra miljoner spelare”

Wall Street ger alltså tummen upp, medan många hardcore-spelare är ursinniga. Och allt hade kanske kunnat undvikas om bara marknadsförarna på Blizzard givit båda parter något att bita i.

Kotaku: Ja, Diablo 4 är under utveckling
Diablo Immortal bara början? Blizzard har stora planer för mobilt spelande
Blizzard efter kritikerstormen: Vi har flertalet Diablo-projekt på gång

Om du ska köpa internationella aktier bör du teckna en kapitalförsäkring, inte ISK. Själv använder jag Avanza, fungerar utmärkt och det finns gott om information tillgängligt på deras sida. 12/11 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 06/11 Man kunde haft någon kortare Teaser för eventuellt annat Diablo projekt också. För jag har svårt att tro att man kommer satsa hela Diablo's framtid på ett mobilspel som utvecklas i Kina. 06/11 😂😂😂😆😆😆 06/11 Aktier brukar ju dala efter varje event. Gör ju tom Apple osv för man har för stora förväntningar så dalar de lite sen går de upp igen efter några dagar. 06/11 Japp, även ifall jag lät min sarkasm ta överhanden lite. Kunde ha skrivits bättre! 06/11 Inte du personilgen. :) Men att skriva om Diablo och hur det missgynnar Blizzard är fortfarande något som är aktuellt och något som folk reagerar starkt på, och då kommer många rubriker att bli ungefär som denna. Ursäkta om det blev för mycket sarkasm,... 06/11 Jag tolkar hans inlägg som att vi spelare älskar att hata Diablo just nu och att ni drar nytta av detta genom att använda rubriker som ger många klick. Inte att ni hatar Diablo själva. Men jag kan ha fel. @Artifactor Var det så du menade? 06/11 Testa Avanza, det kör jag med. Skapa ett ISK-konto där sen är det bara att tuta och köra. Skulle verkligen inte kalla gårdagens nergång för att aktien störtdyker, och hela den amerikanska marknaden är väldigt svajig nu, så vi får se hur det går om någon... 06/11 Yes, de handlas på New Yorks Nasdaq. De flesta svenska banker och handelsplatser tillåter handel där. 06/11
Skicka en rättelse