Epics megasuccé fortsätter att spränga nya rekord.

Vi kan alla enas om att Fortnite är en megasuccé som saknar motstycke i spelbranschen. Vi trodde att Playerunknown's Battlegrounds var en raket när det blåste förbi Dota 2:s rekord i antalet spelare som lirade samtidigt, något de flesta ansåg vara omöjligt. Sen kom Fortnite och krossade det redan i februari med över 3,4 miljoner online under samma period.

Nu har Epic, via dess koreanska kontor, släppt nya siffror och februaris till synes astronomiska siffror har mer än fördubblats. Enligt representanten, vars uppgifter senare bekräftades till PC Gamer, är spelets rekord nu uppe på 8,3 miljoner spelare samtidigt. De jämför detta med hur många som använder Steam, en siffra som i skrivande stund är 9,13 miljoner varav 2,19 faktiskt spelar något.

Nu vet vi inte exakt när denna siffra noterades men tittar vi återigen på Battlegrounds, vars kurva pekat stadigt nedåt sedan Fortnite började bli populärt, är deras topp den senaste månaden cirka 900 000 spelare online samtidigt.

Aldrig skådat nått spel som verkar så aggressions framkallande, vad kan det bero på? Tycker jag själv bruka bli rätt frustrerad över när jag lirar Company of hereos 2 MP (9k h+), men tydligen inte i närheten av det här när man spanar twitch streams osv... 12/11 Det enda jag inte riktigt fattar med dessa är hur föga kräsen man är på spelkänsla när det gäller de här spelen. Fortnite är inte det sämsta exemplet men fortfarande känns det ganska knaggligt. Jag förstår annars hetsen, det är ju typ en modern spellill... 09/11 Det ska alltid jämföras med pubg men jag tror ärligt inte att fortnite är en sån stor pubg dödare som många vill tro. Jag tror nog och "dödar" sig själv mer. Jag själv.och andra jag känner som bla spelat pubg finner ingen som helst glädje i att spela... 09/11 Låter lite väl sadistiskt att märka små barn i multiplayer-spel. 09/11 Haha, där har du en poäng. Tack Epic! 09/11 Undrar om alla passivt aggressiva människor här inne ens spelat spelet så pass att dom stött på utmaningen och belöningen med spelet. Eller ni kanske bara ignorerar spelet för att barn spelar det, finns skins och den största personligheten i spelet går... 09/11 Njaa 90% av kommentarerna är ju från coola killarna som hävdar att dom minst sagt inte är några barn som spelar fortnite. 09/11 Vi är uppe i 25 eller så kommentarer nu. Det säger också något om Fortnite-intresset på FZ. 09/11 Just nu 26% av de som röstat som spelar spelet. Så det verkar ju inte vara helt ointressant för deras läsare. 09/11 Rekordet har lol fortfarande med 24m spelare samtidigt right? så fornite har ju några miljoner till och gå :rolleyes: 09/11
Skicka en rättelse