Upp och ner för Activision Blizzards tredje kvartal.

Det har redan börjat hardcore-viskas om Destiny 3 men här och nu är det ett år gamla Destiny 2 som gäller, och i synnerhet septemberexpansionen Forsaken, som dessvärre blivit en besvikelse för Activision. Det framgår av speljättens redovisning av finansresultatet från tredje kvartalet.

Enligt Activision Blizzard-höjdaren Coddy Johnson mötte spelet inte deras kommersiella förväntningar och han säger att det "finns jobb att göra för att till fullo åter engagera kärnbasen av Destiny-fansen". Frågan är om Destiny 2 är kapabelt till det, eller om det blir upp till Destiny 3?

Besvikelsen till trots drog Activision Blizzard in mer under årets tredje kvartal (1,512 miljarder dollar) än målet (1,490 miljarder), även om det var sämre än i fjol (1,618 miljarder). För det kan man tacka dels World of Warcraft: Battle for Azeroth, som sålde 3,4 miljoner ex under sin första dag, dels Kings Candy Crush som gjorde en vinst på 506 miljoner dollar.

På Activision-grenen av Activision Blizzard-trädet var det dock dåligt med frukt denna höst.

Skicka en rättelse
Prova nu då, hela spelet är ju gratis under helgen! Håller med (har inte spelat expansionerna dock), men vägen till end-game tyckte jag ändå var värd pengarna. 10/11 Bra spel, men är alldeles för casual. Du når maxrank utan att behöva en klan alldeles för enkelt. Raiden har gjorts sekundär. Väldigt grindigt och enformigt när du kommer till end-game. 10/11 Började lira Destiny 2 nu när det var gratis och köpte även expansions. För mig som är ny till D2 tycker det är uppfriskande med ett shooter MMO. Om de nu vill att det ska bli stort förstår jag dock inte varför de ska börja om på nytt med en 3a. Titta... 10/11 Fick Destiny 2 i något av "humble monthly" paketen tidigare i år och hade absolut noll förväntningar på spelet, kanske därför jag tyckte det var ett riktigt kul spel. Så pass att jag faktiskt köpte tillhörande expansionerna efter att ha spelat det rätt... 10/11 OW som...Overwatch? :) 09/11 Håller med so far. Skaffade också nu när det var gratis. 09/11 Är inte lika casual some Counter Strike eller Overwatch men väldigt mycket grind och arkad över det hela. 09/11 De stora företagen har blivit allt för giriga men folk verkar ju pröjsa ändå. Dags att bli pirat igen! 09/11 Hoppade på Destiny 2 nu när det var gratis. Lika härlig känsla som i 1an. Det är inget end-game spel i mina ögon, men det är en fantastiskt kul resa på vägen dit, fyllt av riktigt bra atmosfär och bra strider. Storyn är inte oscar-nivå, men engagerande... 09/11 Låt Destiny dö och börja om med något nytt. 09/11