Frys rumpan av dig på iskalla Venus.

Free-to-play succén Warframe har förärats ännu en ny expansion. Den nya berättelsen i Fortuna utspelar sig på iskalla Venus och bjuder på spelets andra helt öppna spelvärld. Nya inslag är bland annat en hoverboard som är möjlig att trixa runt med, ett minispel som cirkulerar kring bevarandet av vilda djur och nya robotkompisar som går att bygga ihop.

Storleksmässigt bjuder Fortuna-expansionen på den största spelbara ytan i Warframe hittills och är alltså bra mycket större än den tidigare öppna världen Plains of Eidolon. Vi får även stifta bekantskap med den nya spelbara vampyren Garuda som använder sina hisekligt livsfarliga klor till att slita sina fiender i stycken. Du kan antingen välja att betala för att låsa upp karaktären eller vänta tills hon görs tillgänglig under ett av expansionens uppdrag.

Fortuna är tillgänglig för pc-spelare i detta nu och kommmer till konsol först lite senare. Från och med den 20 november finns Warframe även till Nintendo Switch.

Tack till JanA för detta #nyhetstips!
Crafttiden på vapen/gear är bara en fördröjning, inget du måste betala för. Du behöver bara "forma" vapen om du ska göra riktigt endgame content, då tar det ändå bara tre-fyra rundor hydron för att maxa det (eller så har du det bara equippat och du levl... 11/11 Har haft grymt kul med nya expansionen, den nya öppna världen är betydligt mer mångfaldig än fjolårets open world expansion (Plains of Eidolons). Det här kommer hålla mig sysselsatt i rejält många timmar till :) hoverboarden får en att minnas de gamla... 11/11 När spelade du warframe sist? Du beskriver ett helt annant spel än det jag spelar iaf. De ändrade upplägg för ett bra tag sen. 11/11 Ok, låt mig omforumerla mig, om du inte vill att spelet ska vara plågsamt långsamt där det tar dig 12-18h per del till en frame i crafttid och sedan upp till 3 dagars väntetid för att få ihop den så måste du betala. Sen att om du vill ha bättre vapen... 11/11 Du sade: Och saken är den att du måste spendera pengar för att kunna spela spelet. Du talade om Warframe och PoE som exempel på dåligt F2P, men du kanske bara menar PoE där? Jag förstår inte riktigt argumentet här, det är så det funkar i looter-games,... 11/11 Vart sa jag att du måste? Du måste ingenting, om du tycker att det är värt att spendera 100tals timmar av grind för att få items som bosktavligen är ett knapptryck bort i en shop så kör på. Ingen kommer stoppa dig, men påstå inte att spelet är bra desig... 11/11 Du kan göra sorties med MK-1 vapnen, ännu lättare med blueprints från market (som du köper med vanliga credits som du får ingame). Alla vanliga Warframes får du när du spelar igenom starcharten, Prime varianterna är fantastiskt enkla att få genom relics... 11/11 Får jag fråga om du har spelat Path of Exile själv och därefter bedömt att man måste spendera pengar för att spela? Det som håller dig tillbaka om du spelar utan att köpa något är att du har mindre antal stash tabs, vilket gör att du ej kan spara på all... 11/11 Och saken är den att du måste spendera pengar för att kunna spela spelet. Vad de lyckas med är att ge spelare illusionen av free 2 play. Warframe och Path of exile är dåliga exempel på free 2 play, då är Fortnite, Dota2 och Lol bättre exempel då du fakt... 11/11 @Esri: Bank slots är det enda du kan tänkas behöva spendera pengar på, och det gäller endast EN GÅNG då de flyttas med mellan ligorna, lägger du 500kr på bank slots utan färger så klarar du dig lätt. Så att dina kompisar lägger 500kr varje liga är helt... 11/11
Skicka en rättelse