Microsoft storsatsar på rollspel och på att utöka sin prenumerationstjänst.

X018 är över och vi har fått en glimt av vad framtiden har i sitt sköte för Xbox One och kommande titlar. Samtidigt bjöds det på en del mer eller mindre oväntade överraskningar.

Här nedan hittar du några av höjdpunkterna listade i bekväm punktform. Missade du livesändningen kan du även se presentationen i efterhand:

  • Microsoft Studios har förvärvat två stora rollspelsutvecklare i Obisdian och InXile.

  • Crackdown 3 släpps den 15 februari 2019

  • PlayerUnknown's Battlegrounds kommer till Xbox Game Pass den 12 november.

  • Hellblade: Senua's Sacrifice får en fysisk utgåva och kommer även till Game Pass i december.

  • Final Fantasy XIII-trilogin blir bakåtkompatibel med Xbox One.

  • Kingdom Hearts 3 bjuder in Nalle Puh för lite trevliga minispel under äventyrets gång.

  • Civilization Revolution kommer till Xbox One.

  • State of Decay 2-spelare får nya vapen, utrustning och fiender i den kommande Zed Hunter-uppdateringen.

  • Ny trailer för Just Cause 4 visar upp spelets superstormar och bjuder även på lite storysekvenser.

  • Devil May Cry 5 får ett nytt spelläge i The Void där spelare kan testa sina tekniker mot fiender i en kontrollerad miljö.

  • Katter och pandor är på väg till Minecraft.

  • Shadow of the Tomb Raider får en ny gravkammare att utforska, time attack samt nya vapen att använda i singleplayer och coop.

  • 14 nya titlar får stöd för mus och tangentbord. Några av desssa är: Fortnite, Vermintide 2, DayZ, War Thunder och Warframe.

  • Winter of Arcade ska ersätta gamla Summer of Arcade, men det är än så länge okänt vilka titlar som ska ingå.

  • Forza Horizon 4 får en ny expansion som släpps senare i år.

  • 16 nya titlar utannonserade för Game Pass: PUBG, Ori and the Blind Forest, Hellblade, Void Bastards, The Good Life, Kingdom: Two Crowns, Aftercharge, Supermarket Shriek, Mutant Year Zero, Pathologic 2, Secret Neighbor, Agents of Mayhem, MXGP 3 och Thomas was Alone.

[quote postid="3842574" userid="181796" name="JHGBaouns"] Nice! Inte för att jag själv tycker att det behövs, jag anser att alla har samma förutsättningar att lära sig att spela med kontroll och att det gör att ett spel skiljer sig lite mellan plattform... 17/11 Nice! Inte för att jag själv tycker att det behövs, jag anser att alla har samma förutsättningar att lära sig att spela med kontroll och att det gör att ett spel skiljer sig lite mellan plattformar. Men jag tror att detta kan slå, det blir lite som någo... 12/11 Final Fantasy XIII-trilogin är inte bara bakåtkompatibel för övrigt, de är också Xbox One X-Enhanced! 11/11 @JHGBaouns: Japp, det är native support! På onsdag kopplas det på till Fortnite definitivt. Också i november: Bomber Crew, Strange Brigade, Warhammer: Vermintide 2, War Thunder, Deep Rock Galctic och X-morp: Defence. Lite längre fram: Children of Morta,... 11/11 Någon som vet mer om stödet för tangentbord och mus, om det är ett "native" stöd, dvs att man kan vända sig om så fort som musen tillåter eller om det simulerar en kontroll så den bara går att vända sig så fort som en kontroll skulle tillåta? När kommer... 11/11 Fanns det några höjdpunkter? 11/11 Om du kollar om streamen så kan man se på slutet när dom zoomar ut att det bara är en liten klick för kameran så betald publik alltså. Okeej kollade om streamen nu och kan inte minnas att det var i närheten av så många personer som syntes nu som när det... 11/11 Jag tittade på detta i morse och publiken blev definitivt tillsagda när det skulle jublas och skrikas. Det var folk som inte verkade lyssna på de som pratade överhuvudtaget och tittade åt något helt annat håll som i nästa sekund jublar som att Jesus åte... 11/11 Är det bara jag eller verkade publiken vara lite konstig. Tror dom hurrade när det inte ens var någonting att hurra för och då menar jag inte som att det var något dåligt som dom visade eller pratade om utan bara sa hej till varandra och publiken blir... 11/11 Galet många bra spel till gsmepass, synd att tiden inte räcker till för att spela allt. 11/11
Skicka en rättelse