PC-spelarna ska få lite kärlek.

Microsoft store är en enda stor röra.
PC-spelare som försöker hitta i och använda windows-appen möts av ett rörigt gränssnitt och svårigheter att hitta och installera det man säker. På FZ-kontoret slutade det nästan i ett tredje världskrig när vi skulle få igång Sea of Thieves när det begav sig. Man undviker Microsoft store, om man kan.

Men nu lovar Xbox-chefen Phil Spencer att det ska bli ändring. Under X018-eventet i helgen (läs en snabb sammanfattning) sade han att han skulle vilja laga butiken, och göra innehållet mer lättnavigerat.

Vi kommer att hålla tusen virtuella tummar i förhoppning att Spencer står vid sina ord.

Uppgift: Microsoft inför återbetalningar för pc- och Xbox-spelköp
Ryktet stämde – Microsoft köper Obsidian (och InXile)
X018 – Här är höjdpunkterna från Microsofts Xbox-event

Skicka en rättelse
Precis, windows store exklusiva är platforms exklusiva, dvs inget vi pc folk gillar. Behåll spelen på Xbox istället tills det inte säljer tillräckligt och skiten går under. 27/02 Ja, var spelen ska installeras hade jag inga problem med. Men det var dlc'erna som aldrig kom ner, det kom alltid felmeddelanden (Okänt fel och en kod) varje gång Windows Store skulle försöka ladda ner och installera. Jag googlade efter lösning på probl... 13/11 Löjligt när ett så stort företag inte ens kan få ett vettigt UI. Samma med Xboxens UI, lagigt och långsamt, var i flera åt. 13/11 När de väl fixar MMI’n så tror jag det blir bra. Är för plottrigt. Bra priser och trevliga titlar men de slår ju inte steam i användarvänlighet mm. Hoppas Spencer står för sitt ord och fixar den. Är ju rätt skysst på xbox så svårt kan de inte vara. 12/11 Kan mycket väl vara att jag glömt hur det var då jag installerade sot :) 12/11 Saknar all statistik som Steam har och alla dess möjliga funktioner. Ser Steam som den överlägsna plattformen. Jag kör både Forza Horizon 3 och Forza MororSport 7 på Windows Store och kunde välja var de skulle installeras. 12/11 Ja det är exakt så det funkar, Microsoft har bara en kille som utvecklar Windows, Xbox, MS store och mycket annat. 12/11 Jag har bara ett problem med Windows store och det är uppdateringar. Har att den skall uppdatera automatiskt men ibland startar jag SoT och så säger den att jag har fel version. Då får man gå och söka efter uppdateringar så den börjar ladda ner. I-lands... 12/11 Har krånglat med MS Store x antal gånger och försökt installera spel, och jag brukar kunna googla fram det mesta, men jag har fått nog. Sea of thieves är det enda jag lyckats installera, resten går tametusan inte. Hela datorn fryser sig eller laggar iho... 12/11 Jag har inga problem med Microsoft Store men det hade varit trevligt om det blev bra för alla! Om inte annat ska de bli intressant att se vad som blir coolt att klaga på efter det! ;) 12/11