Inxile har lugnande ord till oroliga Wasteland 3-finansiärer.

Att Microsoft lägger beslag på Obsidian gjorde få förvånande. Att de dessutom köper InxileWasteland 2, Torment: Tides of Numenera, The Bard's Tale IV – slog däremot ner som en bomb. Det enda (bekräftade) spelet på gång från Inxile är Wasteland 3 som efter en framgångsrik Fig-kampanj ska släppas nästa år till pc, Xbox One och... Playstation 4, Mac och Linux?

Inxile lugnar oroliga Fig-finansiärer på Twitter med att lagt kort ligger; Backerlöftena för såväl Wasteland 3 som The Bard's Tale 4 är huggna i sten. Vad som väntar sedan är oklart, men det vore ju en superskräll om nästa spel inte släpps exklusivt till Xbox-konsoler och på pc.

På frågan om affären kommer påverka Wasteland 3-utvecklingen är Inxile självsäkra:

Skicka en rättelse
Det kommer det inte bli tror jag. Hellblade kommer fortsätta att finnas till alla plattformer trotts att MS köpte upp studion. 13/11 @Mortaigne: Okej, vet inte hur jag ställer mig där. Kanon att han vill vara kvar i branchen men ms-exlusiv drabbar mig personligen blir kanske dubbla konsoller nästa generation då. :) 12/11 Ja så är det och det hade varit dålig stil så klart och det är ju något de vill undvika. Men 3,2 miljoner är irrelevant i sammanhanget, Microsoft lägger mer pengar på toapapper valfri vecka. ;) 12/11 Nej, man köper det ju DRM-fritt på gog.com 😀 12/11 Inkorrekt. Det kommer inte komma till Steam p.g.a. er, detta är jag tämligen säker på. Och jag tänker inte köpa något spel på Windows Store, glöm det. 12/11 Om det skulle visa sig att det blir exklusivt till nån platform så bryter de mot de regler/löften i fig kampanjen. Och måste betala tillbaka de 3,2 miljoner de samlat in från 18000 funders. 12/11 Frågan är ju om det blir exklusivt med Windows Store och dylikt framöver, den frågan är ju intressant om någon. Quantum Break var exempelvis det, men till slut så breddade man plattformen efter mycket om och men. Gears of War hade man också velat prova,... 12/11 @TheConsul: Brian Fargo verkar ha ändrat sig i och med affären med Microsoft och stannar kvar: https://twitter.com/BrianFargo/status/1061401315606093825 12/11 Som playstationägare är jag lite orolig. Wasteland 2 var ok men Torment Tides of Numenera var riktigt bra i mina ögon. Kanske inte helt oväntat att de köps upp då jag vill minnas att Brian Fargo sagt att han lämnar skutan efter Wasteland 3. 12/11 Obsidian höll väl på att gå på tomgång ändå? Vem vet - det kan ju bli bra. 12/11