"Uh, vi får se."

Sedan Mankind Divided ligger Deus Ex-serien i malpåse, och och tvingas Eidos Montréal och Square Enix förneka seriens död. En som inte har med seriens påstådda "död" att göra, men väl dess uppkomst, är branschlegendaren Warren Spector.

Han och Otherside Entertainment har fullt upp med Underworld Ascendant (släpps i veckan!) och System Shock 3 (släpps... någon gång), men i en intervju med VG247 säger Spector att han inte skulle tveka inför att göra ett nytt Deus Ex, men också att vi inte ska hoppas på för mycket.

Uh, we'll see. I'd make another game in a heartbeat. I love that world. I love gameplay, [but] don't hold your breath.

I intervjun berättar Spector om en rad irritationsmoment i Deus Ex: Human Revolution; exempelvis cover-systemet, AI:n, bossfajterna (fixades i efterhand). Överlag var han dock nöjd.

Here's the deal, the real bottom line. When I got to the end, I felt like I had had a Deus Ex experience. The team up there was really respectful of what we wanted to do in the original game and I think they did a really good job, with the exception of just a handful of things that frustrated me.

Skicka en rättelse
Var det skilsmässor som låg bakom epic mickey 1 & 2 också? 13/11 Vafan? Warren agerade "Studio Director" under både Invisible War och Deadly Shadows. Deus Ex var det sista spelet på Ion Storm som han hade rollen som producent. Finns väldigt få tecken som tyder på att uppföljarna blev "mediokra" p.g.a. Spector själv.... 13/11 Han fick nog påtryckningar om att göra något "nytt", men det blev inte så värst bra, sedan var det också en tid då grafiken försökte hitta nya vägar. 12/11 Dyrkar de 2 senaste Deus Ex och skulle hemskt gärna få mer spel från detta sci-fi universum. Förstår inte kritiken mot det senaste. Eller jag fattar men tycker fortfarande att det är en grym upplevelse. Hoppas för guds skull inte Square-Enix börjar tåga... 12/11 Orsaken att Invisible war tex gick åt skogen var att Warren Spector gick igenom en skilsmässa under den tiden. Finns bra intervjuer runt vad som hände denna tid. Så har inget att göra med att han skulle vara dålig på sitt jobb. 12/11 Okej. Square Enix hire this man right now! 12/11 Problemet med deus ex HR och MD är ju att båda blivit mer korridor shooters inga sida missions eller att du känner dig fri. Detta är vad jag tycker är större problemet i spelserien. 12/11 Warren Spector överskattade tyvärr sin förmåga och fick storhetsvansinne när han sattes vid rodret för Deus Ex: Invisible War och Thief: Dark Shadows, som båda var minst sagt mediokra jämfört med sina föregångare. Det är ingen slump att han fick avgå... 12/11