Serielegendaren gjorde stort avtryck också i spelvärlden.

I går kväll kom beskedet att serieskaparen Stan Lee gått ur tiden, 95 år gammal. Under en karriär som inleddes redan på 30-talet hann Lee skapa en lång rad superhjältar, och dessutom göra hela superhjältegenren mer komplex, där karaktärerna hade såväl superkrafter och ädla motiv som tvivel och brister.

I september släpptes PS4-exklusiviteten Marvel's Spider-Man, och hyllningarna har rasat in. Det var verkligen inte det första försöket att göra spel av en Marvel-hjälte: Wikipedia listar 150 titlar, det första 1982 års Spider-Man till Atari 2600.

Så nu undrar vi – vilka Marvel-spel minns du? För att det var bäst, sämst eller bara minnesvärt i största allmänhet.

Det borde vara allmänt känt att när man är 95 så lever man på "lånad tid". Nu var ju "skratt emojin" inte på något sätt riktat till att karln avlidit, utan till uttrycket "tragedi" kring det hela. Att han ens nådde den aktningsvärda åldern 95, något som... 14/11 R.I.P Stan Lee Vad är det för fel på dig vissa respekt vad har det med saken att göra att han blev 95 år för mig så hade han fått leva mycket längre än så ingen vill bli gammal och dö inget som vi väljer att göra. 13/11 Tyckte Deadpool (2013) var grymt kul. Många goa skratt första gången man körde igenom det. Inte lika många andra gången några år senare, men fortfarande ett underhållande spel. VVYiQQetCmI 13/11 Fast nu är ju tragik just en subjektiv upplevelse. Det som är oerhört tragiskt för en person innebär bara en axelryckning från en annan person. Om en person har försvunnit och man lider av saknad efter denna och önskade att han/hon fortfarande levde,... 13/11 Men framförallt fördelaktigt att vi inte definierar ords betydelse subjektivt. 13/11 Beror väl lite på hur man definierar tragik i samband med någons död. Om man väljer att enbart fokusera på den bortgångne själv, då är det förmodligen inte särskilt tragiskt att avlida i 95 års åldern efter ett bra liv. Om man däremot också väger in *sa... 13/11 "Tragiskt" är det ju inte, tragiskt innebär ju (sakligen) att ett sorgligt öde, en slags katastrof, har inträffat. Stan fick leva ett fullt, rikt, kärleksfullt och väldigt långt liv. Snarare fint om man ser till många andra kändisars borgång vi fått hör... 13/11 95 år är aktningsvärt men Stan Lee hade sådan energi att det kändes som om han kunde leva i 95 år till, så därför tycker jag det känns ledsamt. (Men på sätt och vis kommer han ju leva i tusentals år ytterligare tack vare alla hans gärningar.) Tack, Stan... 13/11 Marvel Heroes (ARPG/David Brevik) var ett av mina favoritspel genom tiderna. Saknar det spelet 13/11 Vi blir alla olika berörda vid någons bortgång. Skratt-emoji känns lite onödigt i detta sammanhang. 13/11
Skicka en rättelse