Göteborgs-området är fint efter katastrofen!

4 december släpps Mutant Year Zero: Road to Eden. Det Xcom-doftande strategiäventyret baseras på dels de gamla Mutant-rollspelen från 80-talet, och nyversionerna av samma bordsrollspel med just tillägget År noll.

I en nysläppt gameplayrulle får vi se hur huvudpersonerna, en muterad anka, en muterad gris, och en... mutant, tar sig an fiender på ett övervuxet skrotupplag. Det till synes fina flytet mellan realtid och turodningsbaserat ser ut att bli en intressant utmaning, och trots (eller tack vare?) de fullkomligt överdrivna karaktärerna blir vi också rätt sugna på att se vad som händer med storyn i spelet.

FZ hoppas få recensionskod inom kort, så att vi kan ge er ett betyg innan releasen i början av nästa månad.

Mutant Year Zero släpps till PC, Xbox One och PS4.

Kvack? Ny film förklarar grunderna i Mutant Year Zero: Road to Eden
Funcom visar upp 20 minuter gameplay från Mutant Year Zero: Road to Eden

Är det vad man kallar en tidningsanka? 15/11 Ok, tackar för svaret, lite synd men ska hålla koll på spelet ändå, verkar kul 15/11 Nej, karaktärerna i det här spelet är storydrivna och hänger med hela tiden. Vad jag har sett får man återuppliva de som 'dör' efter striderna men om alla dör får man ladda om en sparfil. :) 15/11 Ser kul ut! Mutant är ju en knasigt rolig setting också. Bäst av allt är ju att det släpps på Xbox Game Pass så det blir definitivt till att testa på det direkt! Så himla trevligt, hehe. 15/11 Ser skitkul ut! Är det som i xcom att karaktärer kan dö och man måste fortsätta med nya låglevlade? 15/11 Från att ha sett några spela igenom demot så var jag väldigt taggad, men denna filmen skrämde mig lite att stealth är totalt OP. Med bra stealth-vapen kan du ju i stort ta ut alla fiender en och en. Enda anledningen till att han fick 3 på sig på slutet... 15/11 @Fulci: Skall inte lova för mycket, men förhoppningsvis kommer #2 av den tråden snart. https://steamcdn-a.akamaihd.net/steamcommunity/public/images/clans/32326506/3a83a06cf9f2decec1d2bf8088afb1f0ccab6cb3.gif 15/11 @Fredrik Eriksson: Du är för go! 😂❤️ 15/11 Jag visste inte heller om End State förrän häromdagen. Såg tråden med diverse speltips som Devan la upp på FZ. Gillar att det är nutida utan sf/fantasy. https://www.fz.se/forum/post/3842269 15/11 Definitivt taggad på Mutant, ser fram emot recension så snart som möjligt. @Fulci Aldrig sett End State tidigare, kollade steamsidan och fastnade på en gång, tack för tipset! 15/11
Skicka en rättelse