Ubisoft-representant försvarar (vissa) lootlådor.

12 februari nästa år släpps Trials Rising (och jag hoppas det blir en uppryckning jämfört med det något trötta Trials Fusion från 2014). Under betan för ett tag sedan upptäcktes något som inte sällan är alla spelares värsta mardröm: lootlådor. I en Steamtråd vädrar spelare både missnöje och oro, men Ubi-representanten Ubi_Warlock kommer till dessa lådors försvar.

These loot crates are purely cosmetic. I do appreciate why players feel the way they do about them (not a huge fan myself), however, as it was also pointed out, you can always just not buy them.

Ultimately, they're intended for players who want something to help them stand out from the crowd when playing online, or even just those who are big fans of the game and want to support us further.

Ubi_Warlock är alltså inget "stort fan" av lådorna och understryker att en del kommer att lägga mer pengar på spelet än andra, men att detta ökar vinsten som de i sin tur kan lägga på nya titlar. Hade inte spelare köpt lootlådorna skulle de inte finnas, men verkligheten är den att lådorna köps och varit en tung faktor i spelvärlden på senare år. Ubi_Warlock avslutar:

They aren't a bad thing if done right.

Skicka en rättelse
Fast till skillnad från andra spel så är ju Overwatch konstant under utveckling. Nya hjältar, kartor, events. Allt måste ju finansieras på något sätt. Alternativet är att vi får betala för DLC'n, och resultat då blir att spelarbasen splittras. 18/11 Är spelet F2P visst kör på, men betalar man fullpris finns det ingen ursäkt för att gömma content bakom loot-lådor. Tänker på Overwatch först betalar du 500 kr för spelet sen lockar dom dig till att köpa loot-lådor igenom att köra event ständigt med exk... 16/11 @Wolfkin: Väl formulerat. Ubi_Warlock säger det ju själv "Hade inte spelare köpt lootlådorna skulle de inte finnas", vilket innebär att (ifall man tänker längre än näsan räcker) företagen kommer fortsätta vässa på dessa system tills det inte längre komm... 16/11 Det är enkelt, lootlådor är gambling. Människor blir uppspelta och lätt beroende utav lotto funktionen så därför implementerar de lootlådor överallt. Sen att de högst troligt också retarderat in-game currency gain så att folk ska köpa dessa för riktiga... 16/11 Ok. Vet att dom skulle fixa till det med någon patch efter klagomål. Kan ju ha ändrats sen jag slutade spela för några veckor sedan. 16/11 Fast kosmetiska lootlådor och paywalls är ju två helt olika saker. Borde inte DLCs räknas som en sorts paywall förresten? 🤔 16/11 Om man nu vill sälja saker ingame så varför inte göra en shop bara SÅ MAN VET VAD MAN KÖPER. Otroligt less på dessa "lootlådor" Lootlådor är nåt man förtjänar inte ska köpa 16/11 Håller med dig. Just loot lådor är skit. Men om ett spel har med valfria kosmetiska saker jag kan köpa för riktiga pengar har jag inget mot det. Typ som Rocket League där man kan köpa ett paket med några fordon eller Minecraft där man kan köpa nya utsee... 16/11 Grejen som jag ser det är att lootlådor implementeras på bekostnad av annat och även används som en ursäkt för att inte pumpa in annat mer intressant innehåll. Så här: lootlådor implementeras, pengar tjänas in, och NU flera månader senare kmr content... 16/11 Tycker ju om det är ett smalare spel lär det ha en lika smal budget, därav mer utrymme för vinst, och på så sätt inte ska behövas några lådor alls. Hur som helst, är det inget med lootlådor som gynnar spelare eller de som köper dem, istället för hasards... 16/11