Starten är sådär, men polackerna hoppas på framtiden.

Thronebreaker är Gwent-kampanjen som bröt sig loss, blev sin egen best och släpptes till mycket goda recensionerfrån oss, inte minst. Och så levde spelet lyckligt i alla sina dagar... eller?

Nja, inte riktigt. Under ett finansmöte berättar CD Projekts ena vd, Adam Kiciński, att det går trögt.

The game appealed to the community, which drove up our expectations regarding sales. Unfortunately, as yet, these expectations have not been fulfilled. Still, we remain optimistic... We expect to continue to sell Thronebreaker for many years to come, even though the initial period may not have lived up to our initial expectations.

Detta kan förklarar varför spelet plötsligt inte är GOG-exklusivt längre och dök upp på Steam alldeles nyss, trots den uttalade exklusiviteten. Det dök alltså först upp på GOG, av "förklarliga skäl", och på frågan om Steam alltid fanns i planerna är Kiciński något vag.

We consider various options at successive stages and we do not rigidly stick to a single long-term plan. While I do not want to go into details, we are aware of our options and a Steam release had always been considered.

Skicka en rättelse
Jag är ganska neutralt inställd till CD-Project och slickar inte deras röv bara för att Witcher serien är bra. Gillade inte hur de skötte Witcher 3 downgrade och gillar inte hur de skött Gwent så jag är väldigt medveten om att de inte är konsumenternas... 18/11 Men chilla manilla, jag vet att du gillar cd projekt och det var inget personligt påhopp. Fast du har helt rätt, jag ignorerade allt du skrev, tack för siffrorna, men jag vet inte om jag litar på dom. Se, folk tror att gog är större än vad dom är, jag... 18/11 Men snälla, tror du själv att CD Project Red baserar försäljningssiffror på antalet recensioner? Det är de själva som sagt att det sålt bäst på GoG, inte jag. Jag förstår att det inte var det du sa men du väljer att medvetet ignorera vad jag säger att... 17/11 För mig är det nog mest att jag knappt sett någon marknadsföring för detta. Kanske är jag blind. Jag föredrar till och med Gog över steam, så det är ingen skillnad i hur mycket jag läser nyheter på varje plattform eller så... Samtidigt är inte digitala... 16/11 Tyvärr är det aldeles för enkelt på svåraste också. 16/11 Fyra nyanser av brunt. 16/11 Känns otroligt dumt att inte släppa på Steam idag, inte konstigt att det säljer dåligt om det bara finns på GOG... Har inte märkt av särskilt mycket marknadsföring heller. 16/11 @Barkbiten: Jag förstår det och jag visste att jag skulle få det svaret. Men 60x18+45 recensioner på gog mot ~130k på steam, antingen så funkar inte gogs system högre än ~1125 recensioner eller så är ~128k recensioner på steam fake. Detta är bara basera... 16/11 Köper när det kommer till Android. Känns som ett perfekt mobilspel. 16/11 Till mitt Nintendo Switch hade jag köpt det till releasedagen! 16/11