86 miljoner ex ska förstås firas också.

Igår fyllde Playstation 4 fem år, men fint folk kommer ju som bekant alltid sent så vi hivar fram glasstårtan idag istället. Sony firar förstås sin födelsedagskonsol på bloggen, och det med både konstaterandet att den sålt i 86 miljoner ex och en rad intressanta fakta.

Däribland de fem mest sålda titlarna. Ingen av årets stora kolosser till exklusiviteter – God of War och Spider-Man – kvalar in. Istället består listan (utan inbördes ordning) av Call of Duty: Black Ops 3, Call of Duty: WWII, Fifa 17, Fifa 18 och GTA V. Det är kanske inte den mest oväntade kvintetten; bollen är rund, CoD är CoD och GTA V är en gigant, etc. En rimlig lista är det dock.

I listan undertill finns ytterligare topp 5-listor – vilken Dualshock 4-färg är egentligen mest poppis!? – och det faktum att man sålt fler än 777 miljoner spel. En snygg siffra, på fler än ett sätt.

Släng ungen utför ett bergstup och tryck ut en bättre, please. 18/11 Nah, dom flesta spelade det på PS3:an, inklusive mig själv. Inte värt att punga ut pengar igen för ett halvnytt gå från punkt A till B spel som man redan spelat pga lite bättre grafik. 18/11 Enligt VGchartz, Uncharted 4 på 6e-plats med 10,52 miljoner enheter sålda. 17/11 Hade varit mer intressant att se bäst säljande exklusiva spel. 17/11 51% av planeten är fruntimmer, de gillar rött -- flesta av oss ogillat vitt, med tanke på hur snabbt smuts syns... Tro mig.. jag har en vit bil, ALDRIG igen... 17/11 Att inte The Last of Us Remastered är med, är för mig en gåta. Det verkade ju sälja som SMÖR... 17/11 hur kan röd kontroller vara nr3? inte för att det spelar roll men tycker ändå det är konstigt vit är nr 4 bara... 17/11 Fast det är den gråsvarta kontrollen som är etta. Som för övrigt är snyggast också. Ontopic: Känns som de där populära spelen definierar en konsolpeasant, så hårt. Men bra sälj för Sony onekligen. Äger inget av top 5 spelen. Har mitt ps4 till exclusives... 17/11 Såklart svart dualshock är etta, jag ville ha andra färger men det fanns bara svart så jag har fyra svarta. Damn vilka trista spel i topp. 17/11 Klart FIFA säljer bland flest spel. FIFA är något jag köper varje år och som jag spelar flest timmar på min PS4 av alla spel. Andra spel som Assassins creed, GTA V, Red Dead, Horizon, God of war osv osv tar ju slut någon gång. FIFA tar aldrig slut, när... 17/11
Skicka en rättelse