"Jag ska ALDRIG mer göra ett spel."

Det började 1991 med The Palace of Deceit för Cliff Bleszinski. Nej, det är knappast hans mest kända titel, men därpå tog det fart på Epic med Jazz Jackrabbit, Unreal i overkligt många former och Gears of War-trilogin på (främst) Xbox 360. Boss Key Productions blev dock en vurpa med Lawbreakers och Radical Heights. Knappast en värdig sorti – för sorti är vad det är.

Vi vet sedan ett bra tag att Boss Key stängt dörrarna (och slängt bort nyckeln?). Nu gör Bleszinski det klart för oss att han producerat sitt sista spel. En besviken Lawbreakers-spelare vädrade sitt missnöje över förlorade pengar, men fick Twitter-svar på tal så det sjöng om det.

I paid my employees, their 401ks, and their health care – even months after the studio folded. So they could care for their families. I didn't take a salary myself for two years. I get you're sad, but god, this kinda shit is another reason I am NEVER making another game.

Det återstår att se hur definitivt avskedet är. I nuläget skriver Bleszinski en bok om den stormiga tiden med Boss Key, men också om död och personliga tragedier. Han skulle inte vara den första som tog farväl av en bransch för att sedan göra comeback. Sista ordet är i alla fall inte sagt.

Skicka en rättelse
Vi har också ...vad heter det på svenska . Hindsight. Och det är lätt att vara efterklok 25/11 Tråkigt ändå. Förvisso var inte Lawbreakers jättebra, men det var inte heller en katastrof. Synd att han lägger ner helt. 18/11 Coolt... 18/11 Kändes som en modern S4league tbh såg b ut kändes b sen så tycker jag att han ska hålla käften buhu du lyckades inte sälja vrf ska vi tycka synd om just dig som inte lyckades sälja med ditt generic piece of shit! Och han får faan skylla sig själv om han... 18/11 Ett litet inlägg i diskussionen är att det är tråkigt att se alla som likgiltigt tänker "gör spel som folk vill spela då..." DET är anledningen till att innovation och nytänk är så minimalt just nu i branschen, speciellt hos de stora utvecklarna/utgivar... 18/11 http://oi67.tinypic.com/2lkveoo.jpg I had fun. Men tror personligen att det var priset som döda spelet. Vet en del polare som hade tänkt hoppa på och lira när det skulle släppas som f2p, men sen när det var 30€ prisslapp så sa dom fuck that, speciellt... 17/11 "Gamer logic" https://9gag.com/gag/aOYvm4N 17/11 Jag spelar FPS uteslutande på PC och köpte lawbreakers. Spelade knappt/gillade aldrig gears of war. Känner mig inte påhoppad eller kränkt av cliffys "ryggvändande" uttalanden dock, tror det låg mycket i det då han sa det. 17/11 Visst men då ska man inte heller klaga när de fans man hade på PC inte längre är intresserade av spelen man gör när PC vänder, och jag vet inte hur många gånger som jag läst rubriker som "PC´n är död". 17/11 Låter väl ganska korrekt, speciellt för när det sades? 17/11