Det började 1991 med The Palace of Deceit för Cliff Bleszinski. Nej, det är knappast hans mest kända titel, men därpå tog det fart på Epic med Jazz Jackrabbit, Unreal i overkligt många former och Gears of War-trilogin på (främst) Xbox 360. Boss Key Productions blev dock en vurpa med Lawbreakers och Radical Heights. Knappast en värdig sorti – för sorti är vad det är.

Vi vet sedan ett bra tag att Boss Key stängt dörrarna (och slängt bort nyckeln?). Nu gör Bleszinski det klart för oss att han producerat sitt sista spel. En besviken Lawbreakers-spelare vädrade sitt missnöje över förlorade pengar, men fick Twitter-svar på tal så det sjöng om det.

I paid my employees, their 401ks, and their health care – even months after the studio folded. So they could care for their families. I didn't take a salary myself for two years. I get you're sad, but god, this kinda shit is another reason I am NEVER making another game.

Det återstår att se hur definitivt avskedet är. I nuläget skriver Bleszinski en bok om den stormiga tiden med Boss Key, men också om död och personliga tragedier. Han skulle inte vara den första som tog farväl av en bransch för att sedan göra comeback. Sista ordet är i alla fall inte sagt.