Internet glömmer aldrig, brukar man säga. Det verkar däremot Microsoft ha gjort om man får tro rykten som nu dykt upp via sajten Thurrot. En sida som tidigare har gissat rätt gällande ett flertal saker när det kommer till Xbox-rykten. Däremot kan man aldrig vara allt för säker, så ta det med en nypa salt.

Microsoft försökte för ett par år sedan lansera idén med att alla spel ska bli digitalt bundna och kräva uppkoppling, vilket skulle sätta stopp för andrahandsmarknaden och därmed göra många arga. Nu verkar Microsoft lansera ett liknande, men inte fullt så aggressiv modell i form av en budgetvariant av Xbox One S utan diskläsare.

Hur ser då framtiden ut för dig med en drös av fysiska kopior? Jo, enligt Thurrot Brad Sams, ska Xbox i och med denna lansering öppna för ett fysisk-till-digital-byte. Precis som det låter kan du som ägare av spel byta in dem i Microsoft Store till att få en digital kopia. Huruvida denna är buden till ditt Xbox eller inte är ännu oklart, däremot är det långt ifrån omöjligt att en sådan funktion skulle vara gällande – liknande till hur det fungerar idag.

För dig som konsument skulle det betyda att du kommer kunna köpa en billigare konsol. Enligt ryktet vill de sikta på 199 dollar eller billigare, och kasta in en månad Xbox Game Pass. Det betyder att du potentiellt skulle kunna köpa ett Xbox för under 2000 kronor och få tillgång till ett hundratal av spel. Inte så dumt.

Frågan nu är om Microsoft är villiga att visa upp den nya konsolen under E3 eller om de är mer restriktiva och mjuklanserar den för att undvika drama.