Spelet med guldbyxorna.

Den ekonomiska succén för Star Citizen verkar inte kunna ta slut. I helgen sprängde man ännu en drömgräns, när insamlingen nådde 200 miljoner dollar – 1,8 miljarder kronor. Drygt 2,1 miljoner bidrag har ramlat in genom åren.

Vid Citizencon-mässan för en dryg månad sedan låg summan på 194,5 miljoner dollar. Uppenbarligen gav mässan en skjuts, då man fått in 5,5 miljoner, knappt 50 miljoner kronor, sedan dess. Alpha-version 3.3 som släpptes för alla bidraggivare för knappt två veckor sedan, har säkert också gjort sitt till.

Den stadiga intäktsströmmen har gjort projektet långt mer omfattande än vad som ursprungligen planerades, och därmed har också releasrna flyttats fram flera gånger. Varken Star Citizen eller Squadron 42 har några konkreta releasedatum för närvarande. Utvecklingsplanen för det förstnämnda sträcker sig till våren 2019, men sannolikt kommer spelen släppas bit för bit under överskådlig tid.

Skicka en rättelse
Skitsnack det där är bara ett sätt att inte trampa på en tjockis känslor.. :D :D Som sagt , rör på dig lika mycket som ditt kaloriintag så är detta inte ett problem! 28/11 Ja det är ju korrekt att detta tillkommer. Sen är det intressant att fila på vilka rabatter de har i Storbritannien där det verkar vara billigt att ha spelstudio. Men så illa verkar inte det svenska klimatet vara heller med tanke på att vi har väldigt... 20/11 Jag hoppas bara spelet blir så bra som det verkar och deras ambitioner. Bara dom intr jobbar ihjäl sig 20/11 Snarare kring 50-60 procent mer. Finns enkla räknemallar, t.ex. här (https://www.driva-eget.se/kalkyler/vad-kostar-en-anstalld). Men svenska förhållanden gäller ju inte i USA, Storbritannien, Tyskland och de andra länderna där RSI håller till, så man... 19/11 RDR2 är på konsoll. Det här kommer inte sälja i närheten av det. Endast PC till en begränsad skara nördar. Jag menar inte det i negativ bemärkelse men det är knappast den breda massan alá COD-köpare 19/11 Sociala avgifter etc tillkomer så kostnaden för företaget är ca 100% mer än lönen som den anställde får. Så du kan nog minst dubbla siffran. 19/11 Ja jag kanske låter stingslig men jag var intresserad vart slutsatserna kom från. Jag kan googla medellönen på programmerare i sverige (32475kr) översätta det till dollar och ta det gånger 500 och få fram att det är ca 1.8 miljoner dollar i månaden *... 19/11 Du låter stingslig, det var precis som jag sa en grov uppskattning. Men inte påhittade, utan baserat på deras nuvarande antal anställda och hur mycket programmerare och andra kopplat till spelutveckling har i lön. Nyheten är om hur mycket spelet drar... 19/11 Ja , påhittade. random person skriver ut siffror på internet. Det är det enda som ursprungsinlägget säger då ingen mer bakgrund ges till vart siffrorna kommer från. Så jag blev givetvis nyfiken till vad slutsatsen baseras på. Du kan vara företagschef... 19/11 Du har fel. 1. När du stressar dras ämnesomsättningen ner eftersom kroppen tror att du är i fara och vill bevara alla energidepåer så länge som möjligt. Binjurarna utsöndrar kortisol som gör att kroppen lagrar fett. 2. Över­vikten sätter sig ofta runt... 19/11