Fallout 76 har nu varit ute ett par dagar och de första recensionerna med betyg har börjat dyka upp. Och de signalerar att Bethesda kanske borde ha lagt mer utvecklingstid på det. Betygssnittet på Metacritic och Opencritic är nämligen långtifrån tidigare Fallout-spel: det ligger kring 56 av 100.

Det högsta betyg som delats ut bland de samlade recensionerna så här långt är 76 av 100 (av Hooked Gamers). Också Just Push Start och Playstation Universe kommer positiva ur upplevelsen – båda ger 7 av 10. Sen börjar berömmet ebba ut. Softpedia ger anständiga 6 av 10, medan Attack of the Fanboy stannar vid 2,5 av 5. The Sixth Axis drar till med en rejäl sågning, och 3 av 10 i betyg. Användarbetygen på Metacitic är mer oförlåtande. Snittet ligger på 2,9 av 10, och majoriteten av betygen är 0 eller 1. Vilket var ganska väntat med tanke på all förhandskritik och för att spelet har mikrotransaktioner.

Det ska sägas att det ännu inte finns så många betyg på Fallout 76, och att betygen spretar ganska mycket. Därmed kan siternas framräknade snitt komma att ändras ganska mycket när fler betyg ramlar in. Och vissa släppte sina recensioner redan förra veckan, efter bara ett par dagars spelande. Men en sak redan fastslås – Fallout 76 kommer få avsevärt mer ris än Fallout 3, New Vegas och 4.

Här på FZ släppte vi första delrecension i slutet av förra veckan. En avslutande recension och betyg får du sannolikt nu på onsdag.