#Microsoft meddelar att all Xbox Live-support för de gamla Xbox-konsolerna, och deras spel, kommer stängas ned från och med den 15 april. Beslutet var absolut inget lättvindigt sådant, enligt talesmannen Marc Whitten.

Jag vill börja med att säga att detta inte var ett enkelt beslut, men efter noggrant övervägande står det klart att detta blir bäst för Xbox Live-communityn. Xbox Live-communityn har växt till 23 miljoner. Och då vi blickar framåt så kommer vi fortsätta utveckla tjänsten med features och upplevelser som tar tillvara på den fulla kraften i Xbox 360. För att nå våra mål behöver vi göra förändringar i tjänsten som är icke-kompatibla med våra ursprungliga Xbox v1-spel. Vi kommer kontakta alla Xbox Live-medlemmar som direkt berörs av denna förändring och om detta inkluderar dig, så uppmanar jag dig att hålla koll på dina Live-meddelanden och Live-anknutet email-konto under de närmsta veckorna för mer detaljer och möjligheter.

Nedstängandet omfattar också alla Xbox 360-kompatibla titlar samt Xbox Originals. #Bungie, som gjort det kanske allra mest online-spelade Xbox 1-spelet, var såklart ledsna över beskedet och uppmanar nu alla Halo-fans att fragga järnet de återstående 10 veckorna innan #Halo 2:s onlinekomponent släcks ner för gott.

Vad känner du inför Microsofts beslut, och är det något eller några spel du kommer sakna extra mycket när den 15 april är här?

jag köpte en begagnad Xbox för kanske fem - sex år sedan, och jag använder den flitigt även idag, men dock bara som mediastation och för att spela emulatorer. XBMC ftw =) 08/02 Bättre dem hade stängt ned LIVE helt! jag har provat det flera gånger, och det, ja det suger, jag stöder inte sådana facistfassoner som MS håller sig med. Det enda som dem lyckats med någorlunda, ja det är WIN7, men det är oxå allt. Det är ju rätt bra... 08/02 Förvånad? 07/02 Var ju bara ett år sedan spelen slutade produceras för Xbox (Madden NFL 09 t.ex.). Ska man bara få spela sina spel i ett år innan skiten stängs ner? Löjeväckande att en konsol/spel endast ska ha ett års livslängd. 07/02 synd men sånt som händer med ett så låst system som konsoller :P Dem borde släppa xbox 1 live fritt så att folk kan köra servers hemifrån kanske via sina hemdatorer på nåt höger? 07/02 Giriga svin som vanligt. 07/02 Som har sagts innan i tråden, XBConnect finns och man behöver inte ens chipa konsolen, ladda ner programet och fixa lite små inställningar och sedan starta ett spel och gå till System Link. Även jag förvånad att det var igång så länge som det var, gå... 07/02 Fungerar alldeles utmärkt att spela äldre pcspel numera, konsoler har inte ens bakåtkompabilitet i de flesta fall, men du kanske föredrar att ha din ps1, ps2, ps3 inkopplade samtidigt? "Serverlösa"-spel undviker man, det är en konsolsjuka som spridits... 07/02 [quote=Grumbledock] alla dessa spel kan spelas på både vista xp och windows 7 från orginalskivorna 07/02 Då kan du nog inte spela på PC, min vän. Som du vet så har PC-spel krav på ex. OS och hårdvara, DirectX m.m. gör att du inte kan spela äldre spel. Även bland de få spel som går att spela "mellan OS" så kommer servrarna att försvinna, att "serverlösa"... 07/02
Skicka en rättelse