Red Dead Redemption 2 är snart en månad gammalt och allt fler börjar säkert nå de 60-70 timmar det tar att klara kampanjen. Det tar förstås betydligt längre att göra precis allt i spelet, och många börjar säkert törsta efter att få uppleva Rockstars fantastiska värld tillsammans med andra. Rida in i soluppgången med ett par goda vänner till exmepel.

Zombieläget till Red Dead Redemption delade onlinecommunityt, något Rockstar inte tänker göra med Red Dead Online.

Rockstar har lovat, och bekräftat, att en beta av Red Dead Online kommer i november. Bara en dryg vecka kvar alltså. Så i väntan på på att multiplayerläget aktiveras tänkte vi lista allt vi vet så här långt, så att du är redo.

  • Alla som äger Red Dead Redemption 2 kommer att kunna lira Red Dead Online gratis, exklusive kostnaden för konsolernas respektive onlinetjänster.

  • Red Dead Online kommer att utspela sig i samma livfulla värld som storyn.

  • Läger kommer vara en del av upplevelsen. Det har indirekt bekräftats av Rockstar då en av belöninganrna för de som köpt samlarutgåvan av Red Redemption 2 får "free Survivor Camp Theme".

  • På samma sätt får vi genom samlarutgåvans bonusar veta att köpare av den får "free access to additional weapons" i onlineläget, vilket tyder på att du kommer att kunna använda bytespengar för att uppgradera arsenalen. Kanske också via mikrotransaktioner?

  • Dessa bonusar nämner också "rank bonuses" vilket tyder på någon form av rankingsystem, antingen per spelare eller för gäng.

  • Rockstar har som ambition att skapa storydrivna upplevelser även i multiplayer, där de själva nämnt rånen i GTA Online som exempel, utan att bekräfta att just det blir en grej i Red Dead Online. Samtidigt är spelet packat med rånare, så chansen får bedömas som ganska så stor.

  • Rockstar lärde sig också en läxa med GTA Online, kontra det första Red Dead Redemption, och det är att inte släppa material som kan splittra communityt, likt Undead Nightmare gjorde.

  • Enligt en stor läcka i februari, som publicerades av sajten Trusted Reviews, kommer Red Dead Online ha ett Battle Royale-läge men också aktiviteter såsom guldvaskande, fiske, spelarägda tält och olika former av deathmatch, däribland en utan respawns döpt till "Revive and Survive".

  • Enligt ett inlägg av @zimpan i den mastiga officiella tråden här på FZ (med över 700 inlägg) kommer det att finnas vagnar att köpa, däribland några med maskingevär monterade. Uppgifterna kommer från folk som grävt runt i diverse kod.

  • Samma källa säger att spelare kommer att kunna köpa land och hus.