Warcraft Go eller Poké-craft?

Nu framträder ännu fler intressanta detaljer från den avslöjande Kotaku-artikeln "The past, present, and future of Diablo", där sajten intervjuar elva anonyma anställda på Blizzard. Senast i raden är uppgiften att företaget arbetar på ett Pokémon Go-liknande Warcraft-spel.

Bakgrunden ska, löst tolkat, vara att Pokémon Go är väldigt populärt bland de anställda, och att Blizzards inkubator-team nu gör ett försök att fusionera spelidén med Warcraft. Bland andra ska lead designer Cory Stockton vara ett stort Pokémon-fan.

Bara för att en inkubator, ett sorts testlabb, arbetar på ett projekt, betyder det inte att idén kommer att se dagens ljus. Ett företag av Blizzards storlek har med största sannolikhet mängder av olika spelidéer i olika stadier av utveckling.

Heta Diablo 4-rykten – liknar Diablo 2, Souls-liknande upplägg testades
Diablo Immortal bara början? Blizzard har stora planer för mobilt spelande
Rösta! Vilket spel vill du att Blizzard remastrar härnäst?

Skicka en rättelse
Nej fyfan, det räcker med diablo mobile fiaskot. Förstör inte en till IP nu.. 23/11 Jag var nog också inne på att det där lär ju bli ett ytterst tråkigt spel. Men så tänkte jag att dom borde kunna få det lite intressantare genom att göra det mer hardcore. Lite WoW - IRL Typ att monstren slår tillbaks så att man kan dö(i spelet då), och... 23/11 Tråkigt för det betyder att det delvis går ut över något annat potentiellt spel *host Diablo 4, host WC4, host SC3*. 23/11 @mewrtar: För att det är knappt något gameplay eller någon vettig utmaning. Menade det på samma sätt en walking simulator knappt är ett spel, inte nödvändigtvis en dålig sak (har personligen en stark avsmak för Go dock men det är bara en IMO). 23/11 Jag tänkte samma tanke när jag läste nyheten. Låter inte särskilt långsökt och inte heller som en direkt dålig idé även om jag personligen inte är intresserad. 22/11 gå runt o leta efter blommor? elr Grekland 2019 stå o fiska lite..... 22/11 Den nyheten framkallade fler kalla kårar än jag någonsin haft i Diablo-serien 22/11 Tänkte på det här för ett tag sedan - dom har ju redan pet battles i WoW, så varför inte utöka den idén? 22/11 Blizzard existerar inte nå mer :) 22/11 Bara jag som hellre hade switchat på dagens två Blizzard-rykten? Ett Diablo Go, där man springer runt och försöker stänga helvetshål i grannskapet. Eller öppnar dom genom att utföra ritualer med andra. Och ett Warcraft Souls, ett riktigt tungt rollspel... 22/11