Tre miljoner på en vecka talar sitt tydliga språk.

Att det skulle smälla till den dagen Nintendo släppte ett mer traditionellt Pokémon på Switch hade många räknat med. Och, japp, så blev det. Pokémon: Let’s Go Pikachu / Let’s Go Eevee har på en vecka sålt i tre miljoner ex (via Gematsu). Det är den starkaste starten hittills för ett Switch-spel.

Visserligen är Switch inte ens två år fyllda men Pikachu och Eevee har mött – och vunnit över! – storheter som Super Mario Odyssey, Zelda: Breath of the Wild och Mario Kart 8 Deluxe.

Det är spel som allesammans sålt i över 10 miljoner ex, så att den här duon gör detsamma är ingen vild gissning. Intressant är också att detta är, om än ett mer traditionellt Pokémon, "bara" en inkörsport till ett tyngre "kärn"-Pokémon som släpps 2019. Pokéfebern är här igen.

Skicka en rättelse
Ägde aldrig Röd gul eller blå men spelade rätt mycket med vänner. Däremot hade jag Silver till GBC och de första som kom till GBA. Blir faktiskt lite sugen på en switch igen hade en och spelade igenom mario, men det får nog komma något mer spel än detta... 23/11 Härligt att du vill bli en Pokémon-tränare. Du ska samtidigt veta att en sann Pokémon-tränare inte behöver börja med en EXP SHARE utan kan grinda det som krävs för att göra den Pokémon så stark som den måste bli för att kunna spöa alla tränare och gymle... 23/11 Personligen känns det mest som ett "tekniskt demo" för hur Gen8 kommer att kunna bli tack vare att det blir på Switch. Grafiken, ljudet och musiken är underbar. Däremot spelmekaniken i detta "Go-läge" är bedrövligt tråkigt. De normala striderna är därem... 23/11 https://66.media.tumblr.com/5b68f7a149a61fab62c9b704509ba116/tumblr_otw53mIb0B1vkg8m5o1_1280.png 22/11 Jag älskar det här spelet och det inte är konstigt att de har sålt så mycket switch och spel. Det har varit mycket stremande av det här spelet på Twitch från mig och även andra. Det är galet hur beroende framkallande det här spelet är. Det här spelet... 22/11 Jag plockade upp Let's Go, Eevee! i fredags och det var en riktig nostalgispark i pokébollarna. Jag har inte spelat en ordentlig Pokémontitel sedan Crystal på Gameboy Color och det här är Pokémon som jag minns det, fast med en hel säck livskvalitetsförb... 22/11 200,850 switch konsoller gick åt bara i Japan när det släpptes https://nintendoeverything.com/media-create-sales-11-12-18-11-18-18/ 22/11 För mig kommer det bli ett köp! Har precis börjat titta på första serien för första gången och är helt såld! Det är aldrig försent att börja med Pokemon! 22/11