Nya maskiner har smugits ut från Sony, sneaky sneaky.

Har du precis som jag länge gått och suktat efter en PS4 Pro? Då är ju Black friday ett ypperligt tillfälle att slå till, nu när maskinerna äntligen hamnat under 4000 kr igen.

Men vänta! Det finns en annan uppsida – Sony har i all tysthet smugit ut en nyare, tystare modell, där ljudnivån har sänkts från ungefär 50 decibel till 44, vid vanligt användande. Prestandan är annars densamma och utsidan likaså, förutom en annan form på strömkontakten.

Det du ska hålla utkik efter i butik är modellnumret, som ska börja på 72. För närvarande har vi bara hittat den i den prisvärda Red Dead Redemption 2-bundlen där modellnumret är CUH-7216B, men den kan även finnas i andra paket. Fråga i din butik!

Uppdatering: @Therran tipsar om att den verkar finnas som fristående enhet hos Netonnet, dock är den dyrare än paketet vi tipsar om ovan.

Lägsta pris på bundlen är just nu 3990 kr hos CDON respektive Inet (följ Prisjakt-länken nedan).

Ska du köpa Xbox? Kolla in Tomas nyhet, här.

Skicka en rättelse
Jag tror också att Sony har justerat fläktkurvorna i senare systemuppdateringar. Har reflekterat över det de senaste gångerna jag spelat, att den inte alls låter lika illa som den brukade (PS4 Pro, CUH-70XX). 25/11 Jag köpte Ps4 Pro bundlad med Red dead redemption 2 vid release, som tur är så var den tysta versionen nu när jag kollade! :D 23/11 Du råkar inte ha den nya tystare modellen då? Jag har spelar PS4 hos en vän som haft både första ps4 och nu en tidig ps4 pro båda lät en hel del från kylningen. Men nu vet jag inte hur mycket damm det var inuti personens konsol han har katt så jag gissa... 23/11 Vad innebär den här tystare modellen? När man spelar med skiva i, är det då den blir tystare? För det är skivläsaren som är knas hos mig. Den hörs alltid och ibland blir det orkanstyrka. Men spelar man digitala spel utan skiva så är det hur tyst som hel... 23/11 Tips: Playstation VR under 2000 kr nu inkl kamera och senaste uppdaterade versionen CUH-ZVR2 https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3614073 23/11 Grymt, kände inte till detta. Jag har en PS4 Pro (ca 2 år) men jag tycker den har blivit tystare senaste tiden efter systemuppdateringar. Det verkar som fläktkurvorna har anpassats bättre på något vis. Se till bara att ha bra luftflöde eller fria ytor... 23/11 #Teamhörselskadad. I vissa fall är det en skön sak. (Seriöst, jag kan sitta med mina lurar på mig och apokalypsen skulle kunna pågå runt omkring mig utan att jag tar någon notis.) 23/11 förstår inte varför dom tog bort den vita versionen? nu är det bara tråkig svart... 23/11 Beställde på webhallen inatt men den hade utgått redan fick jag mail om i morse. Har beställt på CDON och får väll hoppas dom levererar istället 23/11 @Therran: Nice, uppdaterar nyheten med det. 23/11